Medaljetager arbejder med Formel 1 biler

Christian Hedelund, 37 år, fra Lunderskov har netop fået bronze til eksamen som plastmager på AMU SYD i Ribe. Dermed har han opnået evner, så han kan lave de tekniske karrosseridele til formel 1 og DTC-biler.

Den nyuddannede plastmager har arbejdet med materialet i mange år. Han har bl.a. arbejdet hos Velux, Isover og LM Glasfiber. Sidstnævnte sted arbejde han i næsten otte år - inden en sparerundet satte en stopper for det.

Niche for hærdeplast

I dag arbejder Christian Hedelund hos House of Compisites i Ødis. En lille virksomhed med tre ansatte, som laver reservedele og reparatoner af karrosseriet på glas- og kulfiber-biler.

- Det er en niche inden for hærdeplast, hvor vi er eksperter, siger Christian Hedelund. Jeg elsker mit arbejde, hvor v i har mange spændende ordrer.

Mange slaps ordrer

Firmaet i Ødis laver mange slags ordrer. Til hver karrosseridel laves en tegning og en form. Formen bruges til vacuumstøbning af delen.
Vacuum betyder, at der kun skal bruges et minimum af bindemiddel (epoxy), som vejer mere end selve fiberen. Det gør det færdige produkt lettere.

Uddannelsen til plastmager tager 2½ år og foregår på AMU SYD i Ribe. Der veksles mellem skoleophold og praktik.