TV der bevæger dig

Mester efter 70 meter i dybet

Jesper Stechmann fra Kolding er for tredje gang dansk mester i fridykning. I Gullmaren Fjord i Sverige trak han vejret dybt, sprang i og kom op igen til en guldmedalje.

Tilbage til lyset, luften og sejren efter et dyk på 70 meter.

Jesper Stechmann dykkede ned til 70 meter - to meter over bunden - hvorefter han satte kursen op mod overfladen. Det var koldt i dybet.

Mød en brandmand.

- Jeg har altid befundet mig godt i kulden og mørket i den Svenske Fjord ? også selvom man møder enkelte brandmænd på vejen op eller ned. Det er blot en del af det mentale arbejde, siger Jesper i en hilsen, han har sendt os med et billede af, hvordan han så ud, da han kom op igen.

Dykket fandt sted lørdag aften. Der var syv deltagere. På anden pladsen kom Ken Kiriyama ? København, og på tredjepladsen Morten Villadsen ? også fra København.

Jesper er i gang med træning til VM i dybde-dykning i Grækenland til september. Han håber at blive den første dansker, der dykker 100 meter ned i havet og tilbage på ET åndedrag. Det danske hold til VM i fridykning består af fire kvinder og tre mænd.

Hullet i Lillebælt

Jesper Stechmann træner i Kolding Fjord og i Lillebælt ved Stenderup Hage. Ud for Gammel Ålbo er der et hul i Lillebælt, hvor han gerne vil dykke ned til bunden - det vil sige godt 80 meter.

Trykket er voldsomt på så store dybder. Omkring syv-otte atmosfærers tryk. Jesper Stechmann siger, at fridykkere meget sjældent får dykkersyge, fordi de dykker hurtigt. De bruger ikke svømmefødder, men en delfin-hale, og det tager kun godt tre minutter at dykke ned og op igen.

Men det er da farligt, indrømmer han. Der er altid en læge med ved konkurrencer. Man dykker aldrig alene og har altid en snor om det ene håndled. Hvis man ikke melder sig efter tre-fire minutter, bliver man trukket op.

Flere mesterskaber

Folk, der dyrker farlig sport har normalt svært ved at få en livsforsikring, men Jesper Stechmann har en - og der er dækning.
 
Jesper Stechmann har to gange før vundet et DM. Han har to fjerde pladser ved VM, og sidste år var han med på det hold, der vandt verdensmesterskabet.

Til hverdag underviser han i fridykning, åndedræt, afslapning og indre ro.

Mest sete på tvsyd.dk