TV der bevæger dig

Miljøstyrelsen holder fast: Forurenet spildevand må ledes ud i Kolding Fjord

Miljøstyrelsen ser ikke noget problem i at lede forurenet spildevand ud i vandet ved Kolding Fjord, Skærbæk og Gudsø Vig.

Miljøstyrelsen mener, at det spildevand, Skærbækværket vil udlede til bl.a. Kolding Fjord, er renset så godt, at det ikke skaber problemer for plante- og dyreliv i vandet. Foto: Troels Sørensen TV SYD

Der er stor uenighed om, hvorvidt det er en god idé at lade Skærbækværket udlede forurenet spildevand i vandene omkring Kolding Fjord, Skærbæk og Gudsø Vig. Danmarks Naturfredningsforening mener, at koncentrationen af tungmetaller i forvejen er stor, og at en endnu større tilførsel af de giftige stoffer vil ødelægge plante- og dyrelivet i vandet. Men det er Miljøstyrelsen ikke enig i. 

Læs også Forurenet spildevand fra Skærbækværket skræmmer fiskeren Lars

- Vi har at gøre med en type spildevand, der bliver renset på en sådan måde, at der ikke bliver udledt partikulært tungmetal. Det vil sige, at det kun er metaller i opløst form. Det betyder, at de ikke vil lægge sig på havbunden og ikke vil påvirke de levende dyr, siger Susie Bjørch, der er funktionsleder i Miljøstyrelsen.

Men hun understreger, at tilladelsen kun er foreløbig.

- Det her er et udkast, og den er netop sendt i høring med henblik på at få input fra andre gode folk, der kan have oplysninger eller vurderinger, som vi ikke selv har set på nuværende tidspunkt. Og de vil naturligvis indgå i den videre beslutningsproces, siger Susie Bjørch.