TV der bevæger dig

Millionhjælp til langtidsledige i Kolding

Kolding Kommune har fået 1,2 millioner kroner til et pilotprojekt, der afdækker, hvordan langtidsledighed blandt dagpengemodtagere brydes.

I jobklubben giver de hinanden feedback på deres ansøgninger. Foto: Jacob Schjødt-Pedersen

I jobklubben får man inspiration til sin ansøgning. Foto: Jacob Schjødt-Pedersen

1 af 2

Virker det at sende en uopfordret ansøgning? Skal man ringe på et jobopslag? Betyder det noget for arbejdsgiveren, at man har et hul på sit cv?

Spørgsmål, erfaringer og idéer skal deles i fællesskab. Kolding Kommune har nemlig fået 1,2 millioner kroner til et pilotprojekt, der sætter fokus på, hvilke indsatser, der virker for langtidsledige dagpengemodtagere.

Helt konkret oprettes der otte jobklubber med cirka 15 deltagere i hver jobklub. Jobklubbernes forløb varer 13 uger. Der er allerede tre jobklubber i gang, og fem klubber skyder op efter sommerferien.

I jobklubberne handler det om individuel jobrådgivning, jobsøgning, vejledning på CV og ansøgninger og optimering af ansøgningsstrategier.

Undervejs i forløbet kan deltagerne komme i virksomhedsrettede forløb. Virksomhederne udvælges i et allerede eksisterende netværk, og nye virksomheder opsøges ligeledes.

En af dem, der glæder sig, er 54-årige Anette Zoega fra Seest i Kolding. Det seneste stykke tid har hun kun haft vikararbejde.

- Jeg håber, at det kan give et job. Eller i hvertfald nogle samtaler, som til sidst kan give et job, siger hun til TV SYD.

00:30

Anette Zoega håber, at der nu endeligt er et job til hende.

Luk video

Det er Jobcenter Kolding, der har ansøgt om tilskuddet hos Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering (STAR). Puljen hos STAR udspringer af Beskæftigelsesreformen. Den skal bruges til at udvikle ny viden om indsatser for en gruppe af dagpengemodtagere.

Målgruppen for det samlede projekt omfatter dagpengemodtagere, som er langtidsledige, ledige der er i risiko for langtidsledighed, og ledige der er er 50 år og derover.

Projektet løber året ud.

Målsætning for jobklubberne

- Det forventes, at halvdelen af deltagerne (60 deltagere) kommer i ordinær beskæftigelse eller eventuel uddannelse.

- På nuværende tidspunkt er fem personer kommet i ordinær beskæftigelse, og tre personer er i virksomhedspraktik.

 

Mest sete på tvsyd.dk