TV der bevæger dig

Mindre ventetid og kortere vej ved akut ondt i tænderne

Hvis man får akut ondt i tænderne uden for tandlægernes normale åbningstid, så har der i mange år været langt til en tandlægevagt for sønderjyderne og folk i Trekantområdet. Det er nu slut.

To nye tandlægevagt-klinikker er på vej i både Kolding og Sønderborg.

Får man i dag akutte tandsmerter i en weekend eller på en helligdag, når man bor i Region Syddanmark, har man kun to steder, hvor man kan få hjælp. Enten i tandlægevagten i Esbjerg eller i Odense.

Men fra den 4.  juli åbner en ny tandlægevagt i Kolding. Dermed udvides antallet af tandlægevagter fra to til tre klinikker, skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse. Desuden er det planen, at der i løbet af efteråret kommer en fjerde tandlægevagt i Sønderborg.

- Flere klinikker giver mindre ventetid for de syddanskere, der har brug for akut behandling, samtidig med, at der bliver kortere vej til den akutte behandling for borgerne i Trekantområdet og senere for sønderjyderne, siger Bo Libergren (V), der er formand for Udvalget for det nære sundhedsvæsen i Region Syddanmark. 

Tandlægevagten udfører nødbehandlinger, som ikke kan vente, til ens egen tandlæge åbner igen. Det kan for eksempel være akut behandling i forbindelse med tandpine, mindre skader på tænderne eller tabte fyldninger.

Mest sete på tvsyd.dk