Minister: Ghetto-kriterierne er lovbestemte

Ghettokriterierne er fastsat ved lov, og hvis de skal ændres, skal det forhandles af partierne og besluttes i Folketinget. Det siger den ansvarlige minister Ole Birk Olesen, (LA), der dog gerne vil have undersøgt muligheden for at bruge mere aktuelle tal.

I december blev Transport-, Bygnings- og Boligministeriets såkaldte ghettoliste offentliggjort med 22 udsatte områder.

Men det tal kunne sagtens have været halveret, hvis blot ministerieret havde valgt at bruge de seneste tal fra Danmarks Statistik og Rockwool Fonden om indvandreres uddannelsesniveau, ifølge hvilken fem af de syv ghettoområder i Syd- og Sønderjylland ikke ville stå på listen.

Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen vil gerne se på en ny måde at opgøre kriterierne for ghottodannelse på - men det kræver en lovændring:

- Ghettokriterierne er fastsat ved lov på baggrund af den daværende opgørelsesmetode, og hvis de skal ændres, skal det forhandles af partierne og besluttes i Folketinget. Samtidig kan vi ikke bare anvende de nye data ukritisk. 63 pct. af de opdaterede oplysninger er baseret på et skøn på baggrund af oplysninger, der i vid udstrækning er selvrapporterede og udokumenterede og mindre velegnede til datasæt, som f.eks. ghettolisten, skriver Ole Birk Olesen i en mail til TV SYD.

Her fastslår han også, at der nu skal ses på, hvordan udpegningen af ghettoområder fremover skal ske:

Jeg har bedt mit ministerium undersøge, hvordan de nye data kan håndteres i forbindelse med udarbejdelsen af næste års ghettoliste. Denne undersøgelse vil skulle danne grundlag for en grundig drøftelse af, hvordan vi bedst muligt identificerer problemerne i de udsatte boligområder, sådan at problemerne kan blive løst, fastslår ministeren.