Minister tager toget til tog-møde

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) prøver på sin egen krop at køre med DSB, når hun mandag formiddag tager til møde med borgmestrene i Trekantområdet. Mødet handler bl.a. om den planlagte togbro over Vejle Fjord.

Med i tasken har hun et nyt fem-siders notat, som embedsmændene i hendes ministerium har lavet. Den skyder borgmestrenes planer om en ny, alternativ bro over Lillebælt ned.

Den vil blive dyrere end ministerens plan om en bro til fire milliarder kroner over Vejle Fjord. Og ikke sikre så hurtig transport mellem København og Aarhus, som regeringen ønsker.

En bro over Vejle Fjord vil kappe otte minutter af transporttiden mellem Odense og Aarhus for togpassagererne.

Bro for lav

Fem borgmestre i Trekantområdet - som består af Vejle, Fredericia, Kolding, Billund, Vejen og Middelfart Kommuner - går ind for en ny bro over Lillebælt. Den vil sikre togforbindelse til Vejle - og på længere sigt timedrift til Herning plus forbindelse til Billund Lufthavn. Kun Fredericia er imod.

Vejle Kommune har især kæmpet imod en ny bro over Vejle Fjord. Den er kun planlagt til en gennemsejlilngshøjde på 29 meter. Den nuværende bro har 40 meters gennemsejlingshøjde.

Vejle Havn har gjort op, at hvert tredje skib, som i dag anløber Vejle, ikke vil kunne sejle under den planlagte togbro.

- Togplanen

Notat om alternativer til togbro over Vejle Fjord: