Minister vil ikke love støjskærme

Transport- og bygningsminister, Hans Christian Schmidt (V), og miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), var torsdag i Bramdrupdam for at se og høre støjgenerne fra motorvejen.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), var torsdag i Bramdrupdam sammen med den nye Transport- og Bygningsminister, Hans Christian Schmidt (V), og miljø- og fødevareminister, Eva Kjer Hansen (V), for at se og ikke mindst høre støjen fra motorvejen, som i en årrække har generet beboerne i Kolding-bydelen.

Det var beboeren i Bramdrupdam Karina Østergaard Svendsen, der stod for at præsentere de to ministre for støjen i hendes egen baghave.

- Problemet er, at der er en konstant støj fra motorvejen, så snart vi har vestenvind. Så kan vi mere eller mindre ikke opholde os i haven, fortalte Karina Østergaard Svendsen til ministrene, selvom hun måtte erkende, at larmen ikke var så massiv torsdag, da vinden blæste fra syd.

For Hans Christian Schmidt er det vigtigt at gøre noget ved støjen, men han kunne dog ikke love beboerne en umiddelbar løsning.

- Støj påvirker mennesker alvorligt, så det skal man gøre, hvad man kan for. I det her tilfælde er det dog sådan, at der ikke er nogen penge afsat, men vi er ved at lave et kasseeftersyn, siger transportministeren.

Se her Karina Østergaard Svendsen forklare problemet omkring støjen ved motorvejen, og hør transportminister Hans Christian Schmidts (V) kommentar til sagen (Videoklip: 0:58 min.)