Mød Store Nørd på et renseanlæg

Du kan møde Store Nørderne fra DR, når BlueKolding lørdag fejrer Centralrenseanlægget i Agtrups 25-års jubilæum.

Nu har du mulighed for at blive klogere på, hvordan et renseanlæg egentlig renser vand.

BlueKolding inviterer nemlig til et kig bag kulisserne på det, de selv kalder "et topmoderne, teknisk avanceret anlæg". Centralrenseanlægget i Agtrup renser mange milliarder liter spildevand fra Kolding Kommunes borgere og virksomheder.

- Centralrenseanlægget er voldsomt vigtigt for både vandmiljøet og folkesundheden i og omkring Kolding. Derfor vil vi gerne benytte 25-års jubilæet til at fortælle om, hvad BlueKolding gør for at rense 15 milliarder liter vand om året, producere masser af energi og klimasikre Kolding, forklarer bestyrelsesformand hos BlueKolding, Knud Erik Langhoff.

Lav forsøg med vand og pas på miljøet

Festen har overskriften "Fis & Ballade – fra enden til Agtrup" og finder sted lørdag den 26. august fra kl. 10-14. I hele det tidsrum kan man gå på skattejagt rundt på centralrenseanlægget og samtidig blive klogere på, hvordan spildevandet bliver renset. Man kan også besøge De Gale Videnskabmænd, der laver forsøg med vand sammen med børnene.

DR's Store Nørder kigger forbi, og giver et show for både børn og voksne.

- Vi håber på masser af besøgende, så vi kan styrke samarbejdet med alle indbyggere i Kolding Kommune om at passe godt på både miljø og klima. Vi glæder os i hvert fald helt vildt, og vi tror på, at det bliver en både sjov og lærerig lørdag, siger BlueKoldings direktør Per Holm.

Selve arrangementet foregår lørdag den 26. august fra kl. 10-14 på Centralrenseanlægget, Stenderupvej 95 i Agtrup.