TV der bevæger dig

Modeltog i lange baner i Kolding

4000 kvadratmeter i Sydbank Arena er i denne weekend fyldt med modeltog i alle størrelser. Det er Danmarks største udstilling af sin art, hvor folk fra 100 klubber fylder hallerne med deres hobbytog

På udstillingen kan blandt se de helt store Spor 1, som Klaus Lytzhøft fra Spor1LiveSteamTeam i Herning har taget med. Foto: Christian Kallenbach

Klaus Lytzhøfts hobby er de store Spor 1-tog, som kører på damp. Foto: Christian Kallenbach

Mange mennesker lagde allerede tidligt lørdag formiddag vejen forbi Sydbank Arena for at se de mange modeltog, og eventuelt gøre et godt køb. Foto: Christian Kallenbach

Modeljernbanetog findes i alle størelser og er for både børn og voksne, mener Dansk Model Jernbane Union, og opfordrer til, at man gerne tager sine børn og børnebørn med på weekendens udstilling. Foto: Christian Kallenbach

På udstillingen i Kolding er det også muligt at købe modeltog. Foto: Christian Kallenbach

1 af 5

Vi håber, der vil komme mange mennesker - og man skal endelig tage børn og børnebørn med. Her er sjove oplevelser med tog, og selvom vi er toggale, så er vi altså normale mennesker.

Klaus Lytzhøft, fmd., Spor1LiveSteamTeam, Herning 

Hvis børnene keder sig i denne weekend, kan man bruge lidt tid på at vise dem legetøj fra den gang far eller bedstefar var barn.

Modeljernbanetog i alle størelser fylder nemlig både lørdag og søndag Sydbank Arenas 4000 kvadratmeter.

Det er Dansk Model Jernbane Union, som arrangerer årets største jernbanetog-udstilling, hvor deltagere fra omkring 100 klubber landet over har opstillet deres kørende anlæg i flere skalastørrelser.

Og selvom man måske kunne synes, at den slags legetøj mest er for børn, så tiltrækker modeltog også - primært - mænd i alle aldre.

På udstillingen kan blandt ses de helt store Spor 1, som Klaus Lytzhøft fra Spor1LiveSteamTeam i Herning har taget med:

- Det er store tog, der kan køre på rigtig damp, og det er mine favorittog, men det er ikke for nybegyndere. Det tog mig tre måneder at samle mit seneste lokomotiv, men en dejlig hobby at dele med andre.

Klaus Lytzhøft holder meget af at vise sine tog frem på udstillingen:

- For det første får vi kørt med vores materiel, og det er ikke så tit vi gør det, og dernæst får vi mødt en masse rare mennesker, som vi kan fortælle om vores hobby, og en gang i mellem kan vi være heldige at få lokket en med, siger Klaus Lytzhøft. 

Hobbyen har den udfordring, at ikke så mange børn leger med modeltog længere, så det er mest mænd over en vis alder, som kommer på udstillingen. Foto: Christian Kallenbach

Hobbyen har den udfordring, at ikke så mange børn leger med modeltog længere, så det er mest mænd over en vis alder, som kommer på udstillingen.

- Vi håber, at der vil komme mange mennesker, og man skal endelig tage børn og børnebørn med. Her er sjove oplevelser med tog, og selvom vi er toggale, så er vi altså normale mennesker, ler Klaus Lytzhøf.

På udstillingen i denne weekend er der 20 kørende anlæg og 50 stande.

Mest sete på tvsyd.dk