Møgsommer giver dansk vin med bobler

Den kolde, våde sommer har sørget for sure druer, og der er perfekt til mousserende vine.

Tirsdag begynder årets vinhøst hos en af Danmarks vinproducenter, Skærsøgård Vin ved Kolding.

Høsten er tre-fire uger forsinket i forhold til forrige år, fordi sommeren har været så kold ved druerne, at de først er modne nu. Trods det sene høsttidspunkt, er druerne ikke engang helt modne, men intet er så godt, at det ikke er skidt for noget – druerne er nemlig lige tilpas sure til, at Skærsøgaard Vin kan bruge dem til mousserende vin.

- Vi har haft en møgsommer, men til mousserende vin skal man bruge sure druer, og det har sommeren sørget for, siger vinbonde Sven Moesgaard til TV SYD.

Møgsommeren betyder, at Skærsøgaard producerer lige præcis nul liter rødvin. Druerne duer simpelthen ikke til det.

- Det synes efterhånden klart, at det er de mousserende vine, som Danmark bliver kendt for, siger Vinbonde Sven Moesgaard.

I alt 3 tons druer bliver de kommende dage høstet af 60 unge mennesker, der alle går på tjeneruddannelsen på teknisk skole.