Multimennesket Jørgen Leth

Den store Jørgen Leth Festival er skudt i gang i Kolding - fire dage med multimennesket og multikunst.

Jørgen Leth - en mand med lidt af hvert at byde på. Derfor afholdes der netop nu en festival for multimennesket og kunstneren, der favner så bredt, at de færreste kan gøre ham kunsten efter.

I løbet af de næste fire dage vil biografen Nicolai Bio blandt andet vise Jørgen Leths 32 film hele to gange, så alle skulle have rig mulighed for at nå at få dem set. Yderligere bliver der vist 20 minutter af Jørgen Leths nyeste film "Det erotiske menneske", der endnu ikke har haft premiere i Danmark.

Nervøse før premieren

Teateret Mungo Park viser forestillinger, der er baseret på sportsdigte skrevet af Jørgen Leth, og selvom hovedpersonen selv har udtalt, at festivalen ikke er på hans initiativ, og at han er beæret over arrangementet, så er teaterdirektør på Mungo Park, Moqi Simon Trolin alligevel spændt på at fremføre forestillingen for første gang:

- Det er klart, vi er lidt nervøse. Vi vil selvfølgelig gerne have, at han kan lide det og anerkender vores stykke, selvom han siger, at det er vores festival og vores fortolkninger.

Jørgen Leth gæster selv byen i weekenden og vil blandt andet indgå i samtale med den efterhånden legendariske soprtskommentator, Kurt Thyboe.

Du kan møde Jørgen Leth og høre mere om festivialen i aftenens udgave af TV SYD.

Se programmet for festivalen her - Se programmet for festivalen her