TV der bevæger dig

Når læger ikke skal gå langt, bliver syge hurtigere raske

Det er nu blevet lettere at være for eksempel knæpatient i Kolding. Et nyt samarbejde mellem Kommune og Region gør vejen til helbredelse meget lettere.

Det nye Sundhedscenter i Kolding ligger lige ved siden af sygehuset, og gør behandling meget mere effektiv.

Det nye Sundhedscenter i Kolding ligger lige ved siden af sygehuset, og gør behandling meget mere effektiv.

1 af 2

I Kolding samarbejder regionens læger med kommunens fysioterapeuter om genoptræningen af knæpatienter. Samarbejdet er blandt andet et resultat af, at kommunen har fået lov til at bygge sundhedscenter lige ved siden af sygehuset.

Det betyder, at lægen helt konkret ikke skal bruge lang tid på at gå frem og tilbage. Fysioterapeuten er lige om hjørnet, og på den måde opdages komplikationer meget hurtigere og en anden behandling kan sættes ind tidligere.

Det kommer i sidste ende patienten til gode, og det har 34-årige Bjørn Lyngholm Nordbeck mærket.

 

Han blev opereret i november sidste år, og igen i slut februar i år, og skal nu muligvis have sin trejde operation efter et vrid i knæet.

Her har både fysioterapeut og læge været inde over. Efter første operation foreslår lægen en ny operation, da der er komplikationer under genoptræningen. Ligeledes er det lægen, som nu igen har anbefalet en ny operation, da genoptræningen ikke skrider frem efter planen.