TV der bevæger dig

Narko-smuglere for retten

Politiet har i hemmelighed optrevlet en bande narko-smuglere, som har opereret fra Kolding og Horsens. På onsdag komer de for retten.

Retten er sat på onsdag i Kolding. Fire narko-smuglere skal dømmes.

JyskeVestkystren oplyser, at politiet har arbejdet med sagen i adskillige måneder. Det er foregået i hemmelighed, og der har været tavshed om anholdelsen af fire personer og de retsmøder, hvor de er blevet fængslet.

Dyb tavshed

De sigtede er en 42-årig forretningsmand fra Kolding, hans kæreste, en yngre mand fra Horsens og en mand med bopæl i udlandet. De er varetægtsfængslet for omfattende indsmugling, køb og videresalg af store partier hash og kokain.

Retsmøderne er foregået for dobbelt lukkede døre, men nu er noget af tavsheden brudt. Retssagen mod de fire personer begynder på onsdag i Kolding, og der er afsat 22 dage til behandling af sagen.

Ifølge oplysninger til JydskeVestkysten har de fire tiltalte været fængslet siden 4. januar sidste år.

Udleveret fra Spanien

En del af den indsmuglede hash og kokain er leveret til den 42-årige forretningsmands adresse i Koldings opland. Andre leverancer blev sendt til hans kærestes adresse i Kolding-området.

I 2007 begærede Kolding Politi den 42-årige udleveret fra Spanien til dansk politi. Dengang var han sigtet for bedrageri til 20 millioner kroner.

JyskeVestkysten oplyser, at denne sag delvist faldt fra hinanden, men i 2010 blev den 42-årige dømt for snyd med 800.000 flasker vin.