TV der bevæger dig

Naturvejledere skal lære skolebørn om ulve

Skolerne nær det grønne område i Kolding, hvor der er fundet rådyr, som DNA-prøver bekræfter er dræbt af ulve, får nu tilbudt, at naturvejledere kommer ud i skolerne og fortæller eleverne om ulves adfærd. Det sker for at undgå myte-dannelser om faren for børn ved pludselig at stå ansigt til ansigt med en ulv.

Siden midten af februar er tre rådyr fundet dræbt i Kolding. Fra to af dyrene blev der udtaget DNA-prøver, og resultaterne af disse prøver viser, at rådyrene blev nedlagt af ulv.

Tilbuddet om at sende naturvejledere ud i skolerne kommer samtidig med, at to 11-årige børn mener at have set en ulv, da de søndag kom gående ved en sti mellem Strandhuse Børnehave og Spejderhuset tæt på Skolebakken i Strandhuse.

Desuden arbejder Kolding Kommune fortsat med planerne om at holde et åbent borgermøde om ulve og konsekvenserne af deres tilstedeværelse i naturen tæt på et byområde som Kolding.

- Alt tyder på, at borgermødet bliver afviklet i midten af april, når ulve-eksperter fra Naturstyrelsen har plads i deres kalender, siger kommunikationschef Lars Svoger fra Kolding Kommune til TV SYD.