Net-svindler fængslet in absentia

En 20-årig litauisk mand er mandag fængslet in absentia (uden at være til stede). Han sigtes for at have bestilt varer for op mod 100.000 kr. på et stjålet Mastercard fra en lejlighed i Kolding.

En lejlighed i Låsbygade i Kolding blev afsløret i TV2-programmet Operation X, som satte fokus på net-svindelen. Danskere bestilte varer for tusindvis af kroner på stjålne kreditkort - og varerne blev sendt videre til Litauen.

I samme program blev et par i Kruså også afsløret som mellemstation for svindlerne, der fik sendt danske varer til Litauen. Her var politiet mere effektive end de danske kolleger.

Sunket i jorden

Men nu har politiet i Kolding fundet frem til en lejlighed i det indre Kolding, som i maj og juni har været mellemstation i den nævnte form for at snyderi mod danske web-butikker.

Men politiet kan ikke finde lejlighedens beboer, en 20-årig litauer. Han er som sunket i jorden, men alligevel har politiet i Kolding ikke opgivet at finde ham. Derfor blev han fremstillet i grundlovsforhør i Kolding - uden at være til stede - og der er udstedt international arrestordre på ham.

Sendt til Litauen

Sagen har tilsyneladende forgreninger til hele landet. Og af hensyn til efterforskningen, bagmændene og en række personer, der fortsat er på fri fod, blev grundlovsforhøret holdt for lukkede døre, skriver jv.dk.

Operation X gennemgik net-svindlernes metoder. På internettet kan man købe pin-koder til stjålne eller kopierede kreditkort. Ved hjælp af folk med danske adresser - ofte i ledtog med svindlerne - blev der bestilt varer i internet-butikker - og betalt med de stjålne kreditkort.

Varerne blev leveret - og inden butikkerne fik besked på, at kreditkortet er stjålet - var varerne sendt videre til LItauen.

Ifølge Kolding Politi havde manden i Kolding modtaget varer for henved 100.000 kroner, og som betaling brugte han et mastercard, som enten var stjålet eller hvor pin-koden var afluret. Han bestilte varerne, som blev leveret til førstesalslejligheden i Kolding. Siden tyder meget på, at varerne endte i Litauen, noterer jv.dk.