Nu bliver kasseret mad kørt ud til udsatte

Efter måneders etablering kørte Fødevarebankens nye afdeling i Kolding mandag første tur med frisk overskudsmad til udsatte mennesker.

Undgå madspild og hjælp unge mødre og deres børn, væresteder, herberger, børnehjem og andre steder for de mest udsatte i vores samfund.

Det er målet for non-profit-organisationen Fødevarebanken, der mandag åbnede sin nye afdeling i Kolding.

- I dag kører vi første tur med fødevarer til vores modtagesteder. På sigt skal vi dække hele Region Syddanmark, siger driftschef hos Fødevarebanken i Region Syddanmark, Martin Brink, til TV SYD.

quote

Det er lækre fødevarer, der ikke er udløbet på holdbarhedsdatoen. Der kan være en bule på emballagen, fejl på etiketter eller tre dages holdbarhed tilbage.

Martin Brink, driftschef, Fødevarebanken, Region Syddanmark

Modtagestederne er blandt andet Gademix – et socialt værested for unge, Overmarksgården – et boligtilbud for udsatte og hjemløse med misbrugsproblemer og Kolding Krisecenter – for voldsramte kvinder med og uden børn samt en række andre modtagesteder. De kan se frem til at få stillet sulten med madvarer, der af forskellige årsager alligevel ikke kan sælges og ellers skulle have været smidt ud.

- Det er lækre fødevarer, der ikke er udløbet på holdbarhedsdatoen. Der kan være en bule på emballagen, fejl på etiketter eller tre dages holdbarhed tilbage, forklarer driftschefen.

Blandt andet virksomheder som Arla, Easyfood, Bilka, Aarstiderne, H og P Frugt og Naturmælk leverer mad til Fødevarebanken i Kolding.

Seks modtagesteder med omkring 200 brugere får glæde af overskudsmaden mandag i Kolding.

- Vi fortsætter tirsdag til Fredericia, onsdag går turen til Middelfart, Aarhus-afdelingens tur til Vejle bliver overtaget i slutningen af januar, i første kvartal 2018 kører kølebilen til Esbjerg og i løbet af 2018 begynder Fødevarebanken i Odense. I løbet af en tre-årig periode kommer Koldingafdelingen til at dække hele Region Syddanmark, slutter Martin Brink.

Fødevarebanken i Kolding bliver fra start drevet af to fastansatte og 15 frivillige.