Nu kommer der modulvogntog til Tønder

Nu går Vejdirektoratet i gang med at ombygge rute 25 på strækningen mellem Kolding og Tønder, så modulvogntog kan bruge strækningen.

Fremover skal der være flere strækninger på det danske vejnet, som er tilpasset kørsel med modulvogntog. Vejdirektoratet er derfor gået i gang med at ombygge kryds og rundkørsler flere steder i landet, så der bliver plads til de lange modulvogntog.

I løbet af foråret 2014 bygger Vejdirektoratet flere strækninger i den sydlige del af Jylland om. Det drejer sig om strækningerne rute 11 Tønder-Tarm, rute 8 Aabenraa-Tønder og rute 28/30 Vejle-Esbjerg.

Modulvogntog er særligt lange vogntog, som kan transportere mere gods ad gangen end almindelige lastbiler. Allerede nu findes der et omfattende vejnet, hvor modulvogntogene må køre som led i et forsøg, der strækker sig indtil 2017.

På strækningen Kolding-Tønder skal otte rundkørsler og motorvejskrydset ved Kolding, tilslutningsanlæg 65, bygges om, for at de store transporter kan være der. Det vil ikke kunne undgås, at vejarbejdet generer trafikken på strækningen en smule.

Når ombygningerne er færdige, får modulvogntogene ikke blot mulighed for at køre mellem Kolding og Løgumkloster. Det bliver også muligt at køre videre nordpå ad E45 til Hanstholm havn.

Arbejdet går i gang 3. marts og vil være afsluttet på hele strækningen inden årets udgang, hvis vejret tillader det.

- Se mere om modulvogntog her:

 

Fakta:

De rundkørsler, der skal bygges om er: 
  •  to rundkørsler ved Vamdrup
  •  rundkørsel ved Farrisvej
  •  rundkørsel i Jels
  •  rundkørsel i Gabøl
  •  rundkørsel i Toftlund
  •  rundkørsel i Roost og
  •  rundkørsel i Løgumkloster


Om modulvogntog
Et modulvogntog er et op til 25,25 m langt vogntog koblet sammen af 2 eller 3 enheder såsom lastbil, anhænger, trækker, sættevogn eller kærre. Det må samlet veje op til 60 tons. På grund af deres størrelse må modulvogntogene kun køre på et afgrænset vejnet.