Nu må der skiltes med den lukkede kongekrone

Kulturminister Bertel Haarder vil ændre loven og gøre det muligt for kroer at bruge den lukkede kongekrone som logo.

Mange af de kongeligt privilegerede kroer har gjort det i forvejen, også selvom det har været ulovligt. Men nu kan de samme kroer se frem til, at de må pynte med den lukkede kongekrone helt uden dårlig samvittighed.

Det er Kulturminister Bertel Haarder, der har fremsat et lovforslag i Folketinget, der ændrer arkivloven og gør det muligt at få lov til at bruge kongekronen.

- De gamle kroer er jo blevet en del af vores kulturarv, siger Bertel Haarder om lovforslaget.

Det er dog kun de kroer der lever op til kravene der får lov, siger Bertel Haarder.

 

-Jeg er glad for at præsentere et lovforslag, som giver de privilegerede landevejskroer mulighed for at fortsætte en gammel tradition. De gamle kroer er jo blevet en del af vores kulturarv, siger Bertel Haarder om lovforslaget.

En af de kroer der får mulighed for, at prale med den lukkede kongekrone er Den Gamle Grænsekro ved Christiansfeld. Her hænger der også i dag en kongekrone på muren. Den er dog blevet ændret lidt for ikke at overtræde den lov, der altså nu bliver ændret.

-Det er vi rigtig glade for, så er vi ovre alle de der problemer, vi blev jo politianmeldt sidste år, siger kroejer Lars Bo Andersen til TV SYD.

Siden 2013 er kroerne ellers blevet truet med dagbøder og retssager, hvis de ikke fjernede den lukkede kongekrone fra deres logo. Det fik flere kroer til at ændre lidt på kongekroen, men helt væk det kom den sjældent.

Der er omkring 100 privilegerede landevejskroer i Danmark.