Ny afsløring af kommunalt frås

To tidligere topdirektører i Kolding Kommune kan have begået mandatsvig ved at misbruge skattekroner til dyre restaurationsbesøg. Det skriver JydskeVestkysten.

En stribe aktindsigter, som avisen har begæret, afslører, at forhenværende kommunaldirektør Ingemann Olsen og forhenværende teknisk direktør Hans Jørgen Bøgesø med koner i september 2009 spiste middag på michelinrestauranten Margaux i Berlin i forbindelse med en international konference om byplanlægning.

Regningen for middagen løb op i 705 euro eller cirka 1.300 danske kroner per kuvert - og det er langt over det loft på 1.000 kroner, som Østre Landsret lagde i Peter Brixtofte-sagen som det højst acceptable, når politikere og embedsmænd spiser for skatteyderpenge.

Ægtefæller fik også kommunal middag

I forbindelse med JydskeVestkystens afdækning af et andet dyrt kommunalt restaurationsbesøg på restauranten Noma i København sagde juraprofessor Lars Bo Langsted, at "en enkelt gangs fornøjelse" ikke kan siges at være mandatsvig.

Nu mener juraprofessoren, at overvejelser om, at der kan være begået noget strafbart, "er nærliggende".

- Forvaltningsretsligt kan jeg slet ikke forstå, at man kan få den tanke at spise for over 1.000 kroner efter Brixtoftedommen, og dertil er det meget vanskeligt at se, hvordan det kan være et offentligt formål at bespise ægtefæller, siger Lars Bo Langsted.

Koldings borgmester, Jørn Pedersen (V), har nu bedt Kommunernes Landsforening om en juridisk vurdering af sagen.