Ny kritik af snerydningen i Kolding

De lokale vognmænd går nu også ind i kritikken af, at Kolding Kommune har hyret 6 landmænd til at rydde sne.

Kommunen: En nødsituation

- De kan gøre det til halv pris, fordi de ikke skal overholde overenskomster, kan sætte mindreårige til at køre traktor, skal ikke betale for årlige syn af deres køretøjer. De skal heller ikke overholde køre-hviletidsbestemmelser og så får de deres brændstof uden afgifter.
 
Kolding Kommune svarer igen med, at det var en nødsituation og at vognmændene heller ikke skal overholde køre-hviletidsbestemmelserne.
 

Vognmænd er utilfredse

Men vognmændene er ikke tilfredse. De mener ikke, at der kan være tale om en nødsituation, når sneen har ligget i flere måneder, og med køre-hviletidsbestemmelser er det en broget historie. For det er rigtigt, at hvis chaufførerne kører snerydning udelukkende er de undtaget for reglerne om at holde pause og hviledage med bestemte mellemrum, men sådan er det de færreste der arbejder.
 

Næste gang...

Borgmester Jørn Pedersen, Venstre,  er på ferie, men Iver Pedersen, formand for Teknik og Miljøudvalget, lover, at Kolding Kommune til næste gang vil udarbejde en model, så det der bliver sat i gang både er lovligt og ikke forfordeler nogen.