Ny solcellepark rykker tættere på – kan give strøm nok til 50.000 husstande

Der er politisk opbakning til stor solcellepark ved Viuf efter møder med borgere og investorer.

Det kan blive en realitet, at et større, grønt område ved Viuf skal skabe grøn energi i fremtiden.

For nu viser plan-, bolig- og miljøudvalget i Kolding opbakning til den videre proces med en solcellepark ved Viuf.

Det gør de, fordi energiselskabet bag udformningen af projektet, Better Energy, har opsøgt lokalområdet, og man ad flere omgange har hørt lokale borgeres betragtninger til det grønne projekt.

- Vi mener, at der er arbejdet så meget med de spørgsmål, der har været, at man har en skitse nu, der er god nok at arbejde videre på, siger udvalgsformand Birgitte Kragh fra Venstre.

Det kan betyde en solcellepark, der vil være i stand til at levere strøm til cirka 50.000 husstande, hvis den bliver en realitet.

Det er indenfor dette område, mellem Viuf og Håstrup, at en ny solcellepark kan være på vej.
Det er indenfor dette område, mellem Viuf og Håstrup, at en ny solcellepark kan være på vej.
Foto: Google Maps

Forventer ansøgning om projekt

Selvom borgerne er blevet hørt i forhold til projektets omfang, er en endelig ansøgning til Kolding Kommune om solcelleparken ikke kommet endnu. 

Det skyldes det store forarbejde, der har været i at skabe vished for lokalområdet, men efter det seneste møde med borgere og investorer, tror Birgitte Kragh på, at den nu er på vej:

- Vi forventer at få en ansøgning fra Better Energy, for der er stor interesse for det grønne område, og der er allerede lagt mange kræfter i det forudgående arbejde, siger hun.

Som skitsen for området er nu, skal der være solceller på 218 hektarer ud af et projektområde på 347 hektarer ved Viuf og Håstrup i Kolding og Vejle Kommune.