Nyt legetøjsmuseum i Christiansfeld

Efter at have kørt i 15 år måtte Kolding Legetøjsmuseum sidste år lukke, men nu genopstår det som Dansk Legetøjsmuseum i Christiansfeld.

Det var et livsværk det desværre måtte se en ende i efteråret 2014. Bent Eliassen har samlet legetøj i mange år og udstillet det i 15 på Kolding Legetøjsmuseum. Den store samling legetøj blev givet i livsgave fra Bent Eliassen til SlotssøBadet tilbage i februar, og nu har de fundet ud hvordan samlingen skal udnyttes; der skal laves et sprit nyt legetøjsmuseum i Christiansfeld.

- Vi gav os selv til efter sommerferien til at finde et godt koncept og den rigtige løsning. Man må også konstatere, at vi har haft behov for al tiden. Samtidig er vi meget stolte over at have fundet en optimal løsning vedrørende beliggenhed, muligheder og koncept, siger Otto Skak, der er adm. direktør i SlotssøBadet og kommende formand for Dansk Legetøjsmuseum.

Museet kommer til at ligge i Lindegade ved siden af Honningkage-bageriet. Bygningen har tidligere været brugt til hvidevareudsalg og af en elektriker.

Samlingen tællerover 240.000 effekter, der lige nu står pakket ned på et lager et hemmeligt sted.