TV der bevæger dig

Øjenvidne: Jeg hører et skud, og så falder skikkelsen sammen

Michael Pedersen så lørdag aften fra sin altan, hvordan en yngre kvinde blev ramt af et skud i benet afgivet af politiet.

01:14

Michael Pedersen så lørdag aften fra sin altan, hvordan en yngre kvinde blev ramt af et skud i benet afgivet af politiet.

1 af 2

Michael Pedersen sad lørdag aften i sin stue på Utzonsgade i Kolding, da han ud igennem vinduet så blå blink. Han rejste sig derefter op og gik ud på sin altan. Herfra kunne han se, hvordan en skikkelse stod midt på Vejlevej i Kolding, mens to betjente stod foran skikkelsen.

- Jeg er jo nysgerrig, så jeg går ud på altanen, hvor jeg kan se en skikkelse ude på vejen. Politiet stopper bilen, mens skikkelsen står stille, og så råber poltiet personen an, fortæller Michael Pedersen.  

Læs også Kvinde blev udskrevet fra psykiatrisk afdeling få timer tidligere

De næste minutter udviklede sig herefter mere dramatisk, end Michael Pedersen havde forventet, da han stillede sig ud på altanen.

Det hele står på et par minutter, og så begynder vedkommende skikkelse at gå frem – stille – og politiet viger.

Øjenvidne Michael Pedersen

Efter det oplyste havde skikkelsen, Michael Pedersen så, en yngre kvinde, under episoden truet de tilstedeværende polititjenestemænd med en kniv, og kvinden blev efterfølgende ramt af et skud i benet afgivet af politiet, da en politiassistent fra Sydøstjyllands Politi så sig nødsaget til at trække sit tjenestevåben.

- Jeg hører, at der bliver nævnt en kniv. Det hele står på et par minutter, og så begynder vedkommende skikkelse at gå frem – stille – og politiet viger. De trækker sig til hver sin side, siger Michael Pedersen og fortæller videre:

Læs også Ung kvinde ramt af skud fra politiet

- Vedkommende bliver så ved med at gå frem, og så hører jeg et skud, og skikkelsen falder sammen.  

Sagen er - som reglerne foreskriver det - overgivet til Den Uafhængige Politiklagemyndighed. De skal  nu vurdere hele hændelsesforløbet. Derfor er det Den Uafhængige Politiklagemyndigheds efterforskere, der har overtaget sagen og foretager de videre undersøgelser.

Du kan høre Michael Pedersens øjnevidneforklaring øverst.