TV der bevæger dig

Opgør med ihærdig isfugl

Bernt René Voss Grimm, Kolding, har med blødende hjerte taget afsked med en smuk lille ven ved navn Alcedo Atthis, bedre kendt som en isfugl. Den flyttede ind i hans kælder, hvor den forsynede sig med fisk fra et akvarium.

Isfuglen med metalglinsende fjer over ryggen, kort hale, langt næb og en plump kropsbygning er normalt en sky fugl, der ikke flytter ind i huse. Her lurer den på fiskene i akvariet. (Foto: Bernt René Voss Grimm).

Fuglen fløj ind i kælderen gennem et hul i et vindue, og efter mange timers træning fandt den ud af, hvordan den kunne komme ned i et akvarium med hundestejler.

Bernt René Voss Grimm arbejder på et dambrug nær Hvilested Lystfiskersøer vest for Kolding, og han har kælderen fyldt med akvarier, hvor han som hobby opdrætter sjældne fisk. Blandt andet den udryddelsestruede dyndsmerling.

- Ja, jeg er nok en nørd, indrømmer han.

Bernt René Voss Grimm har filmet isfuglens angreb på et af akvarierne, og billederne viser, hvordan den lille fugl trænede og trænede for at komme ned i akvariet i hundestejler.

Gang på gang stødte den på glasset omkring akvariet, men til sidst fandt den ud af at komme ned i akvariet fra oven. Lynhurtigt dykkede den ned i akvariet og blev belønnet med et godt måltid.

Vil savne den

Bernt René Voss Grimm har nu lukket hullerne i vinduet, så fuglen ikke kan komme ind i kælderen.

- Jeg frygter, at fuglen også begynder at æde de andre fisk. I forvejen har jeg undret mig over, at jeg har haft en meget ringe yngel i år, siger Bernt René Voss Grimm.

Han trøster sig med, at fuglen stadig kan snuppe små ørreder fra dambruget.

- Jeg vil savne den, hvis den en dag ikke er her mere.

Isfuglen er en farvestrålende fugl, der lever i det meste af Europa. Dansk Ornitologisk Forening anslår, at der er omkring 300 af dem i Danmark.

Fuglene har det svært i kolde vintre, når isen lukker sig over deres fødesteder.

Isfuglen lever primært af småfisk, vandinsekter og forskellige krebsdyr, som den fanger ved at styrtdykke fra en udsigtspost over vandet.

Se video på You Tube.