Over 1.700 har skrevet under – vil have gymnasieelever permanent bortvist

Fem 3.G elever på Munkensdam Gynmasium blev fredag bortvist i en uge efter at have lavet en rangliste over udseendet på skolen kvindelige 1.G-elever. Nu har to tidligere elever igangsat en underskriftsindsamling for at få eleverne bag listen bortvist permanent.

25-årige Laura Aramoon Clausen var ved at scrolle sit facebookfeed igennem, da hun tilfældigvis stødte på en række artikler. De handlede om en liste, som en gruppe 3.G drenge fra Munkensdam Gymnasium i Kolding havde lavet.

Listen rangerede skolens 1.g-piger efter udseende.

- Vi blev så chokerede, kede af det og vrede over den her ondskabsfulde gerning, fortæller Laura Aramoon Clausen, der selv har gået på Munkensdam Gymnasium.

Ved siden af sad gymnasiekammeraten Anders Voss Jacobsen, og de to tidligere elever besluttede sig hurtigt for at starte en underskriftsindsamling for at få eleverne, der havde lavet listen, permanent bortvist.

En løftet pegefinger er ikke nok

Fredag kom det frem, at fem mandlige 3.G-elever på Munkensdam Gymnasium i Kolding havde lavet en liste over udseendet på 200 kvinder i 1.G.  Eleverne bag listen er efterfølgende blevet bortvist fra gymnasiet i en uge.

quote

Vi er skuffede og kede af, at der her bare er blevet mødt med en løftet pegefinger i stedet for en mere seriøst konsekvens

Laura Aramoon Clausen, tidligere elev på Munkensdam Gymnasium

Den straf mener Laura Aramoon Clausen og Anders Voss Jacobsen dog ikke er hård nok. 

- Vi er skuffede og kede af, at der her bare er blevet mødt med en løftet pegefinger i stedet for en mere seriøs konsekvens, siger Laura Aramoon Clausen. 

Og tilsyneladende er de ikke alene. 

I underskriftindsamlingen peger de to tidligere elever på, at en uges bortvisning i værste fald ikke er en straf, men nærmere en uges ferie for de fem 3.G elever.
I underskriftindsamlingen peger de to tidligere elever på, at en uges bortvisning i værste fald ikke er en straf, men nærmere en uges ferie for de fem 3.G elever.

Indsamling løber af sporet

Målet for indsamlingen var i første omgang 500 underskrifter. Det viste sig dog hurtigt, at det langt fra var højt nok.

- Det løb helt af sporet, og det var bare så fedt, siger Laura Aramoon Clausen.

De to gymnasiekammerater havde kun regnet med at få omkring 100 underskrifter, men inden for to timer var der over 500, der havde skrevet under på indsamlingen.

quote

Vi ville gerne vise, at vi støtter de unge kvinder, så godt vi kan

Laura Aramoon Clausen, tidligere elev på Munkensdam Gymnasium

Mandag eftermiddag har 1.737 skrevet under på, at de ønsker eleverne permanent bortvist fra gymnasiet.

Har modtaget et væld af beskeder

Indsamlingen har dog ikke kun det formål at få eleverne bag listen permanent bortvist fra skolen. Det handler også om at stå sammen mod mobning.

- Vi ville gerne vise, at vi støtter de unge kvinder så godt, vi kan, og derfor lavede vi den her indsamling. De står ikke alene, siger Laura Aramon Clausen.

Det er denne liste, der er sendt ud. TV SYD har sløret listen, så man ikke kan genkende eleverne.
Det er denne liste, der er sendt ud. TV SYD har sløret listen, så man ikke kan genkende eleverne.
Foto: Privat

Budskabet er blevet taget godt imod. De to tidligere Munkensdamelever har nemlig fået et væld af beskeder fra tidligere og nuværende elever, der takker for støtten.

- Der er stor støtte til os, og folk er glade for, at vi har lavet den her underskriftsindsamling, og hvad de gerne dele, siger Anders Voss Jacobsen.

Intet svar fra rektor

På Munkensdam Gymnasiums hjemmeside kan man læse skolens 'antimobbestrategi'. Her er mobning og krænkelser beskrevet som uacceptabel adfærd, og det er problematisk, at skolen ikke reagerer med strengere konsekvenser i tilfældet her, mener Anders Voss Jacobsen. 

-  Hvis det ikke er krænkelse og mobning at smide navngivne personer på en liste under kategorien, at man 'hellere skærer pikken af'. Så ved jeg ikke, hvad er, siger han. 

Samtidig frygter han, at eleverne bag listen vil betragte den ene uges bortvisning som en lille ferie, og i andre elevers øjne vil det endda øge deres sociale status. 

Anders Voss Jacobsen og Laura Atamoon Clausen har sendt listen til skolens rektor, Per Møller, i håbet om, at de vil tage bortvisningen op til overvejelse, men har ikke fået svar.

TV SYD har forsøgt at få en kommentar fra Munkensdam Gymnasiums rektor, men det har ikke været muligt.