TV der bevæger dig

P-kaos ved Kolding Sygehus

Der er stor mangel på p-pladser ved Kolding Sygehus. Derfor er p-vagterne rundhåndede med bøderne, for at være sikre på, at de fanger de bilister, der parkerer ulovligt. Men måske er de lidt for rundhåndede.

04:13

Foto: Andreas P. Als Foto: Andreas P. Als, TV SYD

1 af 2

En parkeringsbøde i forruden med en vedhæftet besked: hvis du har parkeret lovligt, så sletter vi din bøde igen. Det er, hvad Tina Damgaard fik, da hun parkerede ved Kolding Sygehus.

Hun og hendes mand satte bilen ved Kolding Sygehus for godt en uge siden. Efter reglerne måtte de holde der i tre timer, men da de kom tilbage til deres bil efter få minutter, sad der en bøde i forruden.

- Jeg tænkte, at der måtte være sket en fejl. Men så så jeg, at der var sat bøder i alle bilernes forruder, fortæller Tina Damgaard.

Parkerings-kaosset skyldes, at Kolding Sygehus er i gang med en stor ombygning. Derfor er mange af sygehusets p-pladser afspærret, og der er rift om de få pladser, der er tæt på sygehuset. For at undgå, at personalet tager pladserne fra patienterne, må personalet ikke parkere på visse arealer omkring sygehuset.

Ifølge Tina Damgaard er det grunden til, at hun den dag så p-bøder i samtlige bilruder.

- Som jeg ser det, hvis patienter holder her lovligt, så er det jo at genere folk unødigt, at de skal henvende sig for at få annulleret bøden, siger Tina Damgaard.

Stabschef på sygehuset i Kolding, Vera Ibsen, der er øverst ansvarlig for parkeringsforholdene, bekræfter, at der er et problem med at de ansatte tager patienter og pårørendes parkeringspladser. Hun understreger dog, at Kolding Sygehus ikke har bestilt bøder til alle for at komme problemet til livs.

- P-selskabet skal ikke sætte parkeringsbøder i alle biler. Hvis det skulle være sket, så er det selvfølgelig ikke en aftale vi har lavet med dem, siger Vera Ibsen.