Pæne mennesker giver tyvene arbejde

Pæne menneskers hæleri er med til at gøre indbrud til en indbringende forretning. Derfor fokuserer en temaaften hos politiet i Kolding netop på hælernes rolle.

- Vi vil fokusere på hæleri, som er en vigtig faktor i hele problematikken. For hvis der ikke er nogle til at aftage tyvekoster fra indbrud, så vil det naturligvis heller ikke nogen ide at stjæle dem, siger vicepolitiinspektør Kuno Jensen, Sydøstjyllands Politi, Kolding.

Gør mange urolige

Et stigende antal indbrud i private hjem gør mange urolige. Derfor er det emnet for det møde, som Lokalrådet for Kolding Kommune holder på Kolding Uddannelsescenter i Ågade. TV SYD sender direkte fra mødet.

John Radmar fra Rigspolitiets Nationale Forebyggelsescenter vil fortælle om, hvad man som privatperson kan gøre for at sikre sig imod indbrud, ligesom lederen af det kriminalpræventive sekretariat i Sydøstjylland, Frede Nissen, vil komme med et indlæg om forebyggelse.

Spørgsmål om moral

Sidste år blev der stjålet for op mod 400 mio. kr. fra dansk hjem. Mange af de ting, som blev stjålet, endte i mange tilfælde som "et goddt tilbud" for andre.

- Det er i høj grad også et spørgsmål om moral, siger Kuno Jensen. Og vi ser desværre ofte, at det er mennesker fra de såkaldte ?bedre kredse?, der er aftagere af disse hælervarer. Ikke mindst, når der er tale om dyre designmøbler og ?lamper.