Partier bakker op om håndbold-slutrunde: Kolding tættere på at huse kampe

Efter et møde hos kulturminister Joy Mogensen står det klart, at der bakkes op om et håndbold-EM for kvinder i Danmark. Kolding er stadig favorit til at huse indledende kampe, mener håndboldredaktør.

Der bliver ikke sat nogen politisk kæp i hjulet på den forestående EM-slutrunde for håndboldkvinderne.

Det står klart, efter at flere idrætsordførere tirsdag har mødtes med kulturminister Joy Mogensen (S) for at diskutere situationen.

quote

Jeg betragter Kolding som en stensikker vinder, hvis Danmark bliver vært.

Dan Philipsen, håndboldredaktør

Danmark er på grund af norske coronarestriktioner havnet som mulig solovært for EM, der oprindeligt skulle deles mellem Danmark og Norge.

Og det er der politisk opbakning til, siger idrætsordfører Malte Larsen (S).

- Vi gør, hvad vi kan, for at få det her EM til at lykkes, og vi er helt trygge ved, at det kan foregå sundhedsmæssigt forsvarligt.

Ny dansk værtsby

- Dermed er bolden nu sendt tilbage til Dansk Håndbold Forbund (DHF) og finansieringsopgaven, siger idrætsordføreren.

Den nordjyske by Frederikshavn blev for knap to uger siden droppet som værtsby på grund af restriktioner i en række kommuner i Nordjylland. Siden er norske Trondheim også blevet droppet som værtsby.

Dermed skal der formentlig findes en ny værtsby i Danmark, for at turneringen, der begynder i starten af december, kan blive afviklet.

En af de byer, som ligger højt på listen over mulige værtsbyer til de indledende kampe, er Kolding, der tidligere har huset internationale håndboldturneringer. I Kolding kan kampene afvikles i Sydbank Arena, som også lagde halgulv til flere kampe under VM i kvindehåndbold i 2015. 

Kolding favorit til værtsskab

TV 2 Sportens håndboldredaktør Dan Philipsen mener, at Kolding er favorit til at kunne afvikle de indledende kampe, der skal fløjtes i gang om ganske få uger.

- Jeg betragter Kolding som en stensikker vinder, hvis Danmark bliver vært. Mange byer har budt ind, men Kolding er dem, man er længst med i forhandlingerne. Og også det sted, man gerne vil være. Hallen har den perfekte størrelse, spillerhotellet har den perfekte størrelse. Kolding er en ægte håndboldby, så det vil være et fremragende valg, siger Dan Philipsen.

Han peger samtidig på, at DHFs formand, Per Bertelsen, selv er bosat i Kolding.

- Det skal man heller ikke underkende, siger Dan Philipsen.

Dansk Håndbold Forbund forventer at kunne komme med yderligere information om afviklingen af EM torsdag.