TV der bevæger dig

Paulo mistede modet: To et halvt års vandring ændrer alt

17.000 kilometer så langt har Paulo Teixeira fra Lissabon i Portugal gået, når han en gang når hjem. Han har på gåben været en tur i Lapland for at besøge julemandens hjemby.

Når Paulo Teixeira når hjem til Lissabon i Portugal, har han gået 17.000 kilometer - og de tre hunde har været med hele vejen.

Når Paulo Teixeira når hjem til Lissabon i Portugal, har han gået 17.000 kilometer

1 af 2

Paulo Teixeira tog en drastisk beslutning tilbage i januar 2015. Arbejdsløs og økonomisk afhængig af sin familie følte den 44-årige mand fra Lissabon sig noget modløs, og tænkte, at nu måtte der ske noget "andet."

Det var nødvendigt, fortæller Paulo Texieira. Jeg havde ingen penge eller udsigt til arbejde, og jeg ville gerne ændre mit liv.

Paulo Texieira, vandrer, Lissabon, Portugal

- Det var nødvendigt, fortæller Paulo Texiera. Jeg havde ingen penge eller udsigt til arbejde, og jeg ville gerne ændre mit liv.

Da Paulo Teixeira altid har elsket julen, og i mange år havde drømmen om at vandre langt, besluttede Paulo Teixeira, at han ville gå hele vejen til Lapland i Finland for at opleve byen Ravaniemi, hvor julemanden angiveligt skulle bo.

Den 11. januar 2015 samlede han sine tre hunde og læssede en trækvogn med lidt personlige ejendele og et telt, og den lange tur nord på begyndte.

Paulo Teixeira på vej hjem til Lissabon

- Det er gået godt. Lige nu er jeg lidt træt af al den regn, der er her i Danmark. Men jeg har klaret mig gennem halvandet år med gode menneskers hjælp, fortæller Paulo Teixeira.

Det er gået godt. Lige nu er jeg lidt træt af al den regn, der er her i Danmark. Men jeg har klaret mig gennem halvandet år med gode menneskers hjælp.

Paulo Teixeira, vandrer, Lissabon, Portugal

Paulo Teixeira har overnattet i telt med sine tre hunde, hvis han da ikke bliver inviteret indenfor hos gæstfrie mennesker, han møder på sin vej.

I disse dage er han på vej mod grænsen. Turen på vej hjem er begyndt, men først skal han lige et smut forbi både Schweiz og Italien for at besøge gode venner.

Paulo Teixeira satser på at være tilbage i Lissabon sommeren 2017. Men han bliver ikke længe. Planen er at vende tilbage til Sverige, hvor han vil bo og skrive en bog om sit to et halvt år lange vandre-eventyr.

Følg Paulos tur på hans facebookside her:

 

Mest sete på tvsyd.dk