Permanent betonmur kan være nyt værn mod stormflod

I Kolding vil man sikre byen mod fremtidige oversvømmelser. Derfor undersøger havnen og kommunen nu, om en mur af beton rundt om havnen kan være en mulighed.

5. januar stod vandet højt på Koldings gader og i kældre, da vandstanden i havnen steg 163 centimeter. Det skal helst ikke ske igen, og derfor er kommunen og havnen gået sammen om at undersøge, hvordan man bedst sikrer byen mod vandstigning og stormflod. 

Én af ideerne er at bygge en mur af beton hele vejen rundt om inderhavnen. 

Det skriver JydskeVestkysten.

- Sikringen er lige nu ikke høj nok. Der er et stort værditab, når det rammer produktionsvirksomheder, og trafikken bryder også sammen, så noget skal der ske, siger borgmester Jørn Petersen (V) til TV SYD.

Idéen til en betonmur er hentet fra Lemvig, hvor man allerede har en højvandsmur rundt om havnen. 

- Her virker det. Men de har nogle ganske andre udfordringer end os, og derfor vil en eventuel mur også skulle tilpasses Kolding Havn, siger Jørn Petersen. 

Men der er også andre idéer i spil. Blandt andet overvejer man også, om en oppustelig mole er en mulighed.

Der er allerede sat 300.000 kroner af til forundersøgelserne, og forvaltningen forventer at have fire-fem mulige modeller klar i løbet af i år. Borgmesteren garanterer, at der kommer til at ske en sikring af havneområdet, og han forventer, at en fysisk stormflodssikring er en realitet om tre til fem år.