TV der bevæger dig

Plakatfirma udgiver ny version af omdiskuteret dagplejer-plakat

Private pasningsordninger i Kolding Kommune skulle ændre overskriften på plakat fra plakatfirmaet, Dialægt. Firmaet har nu givet en hjælpende hånd med ny plakat.

Dialægt har udgivet en ny version af dagplejer-plakaten. Foto: Dialægt

Dagplejer-plakaten fra plakatfirmaet, Dialægt har den seneste uge været meget omdiskuteret. Ifølge Kolding Kommune skulle overskriften på plakaten ændres, hvis den hang i private pasningsordninger.

Dialægt har givet en hjælpende hånd til de private pasningsordninger i Kolding Kommune. De har ændret overskriften på plakaten, og den ændring synes privat dagplejer Thilde Kjærgaard Lange er sjov.

- Jeg synes det er sjovt, at der kommer lidt humor ind over. Det understreger jo også bare, hvor åndssvagt det er, siger hun.

Ny plakat hænges op

Med en rød streg over ’dagplejeren’ har plakaten fået en ny overskrift. ’Privat børnepasser’ står der skrevet med håndskrevne bogstaver ovenover den oprindelige overskrift.

Flere har spurgt efter en ny plakat for private pasningsordninger, og derfor har plakatfirmaet valgt at udgive den nye version af den ellers omdiskuteret dagplejer-plakat.

Den nye plakat har allerede fundet vej til Thilde Kjærgaard Langes private pasningsordning, og den var meget velkommen.

- Jeg skal helt klart have det nye eksemplar op at hænge, siger Thilde Kjærgaard Lange og griner.

Sagen kort

Den omdiskuterede plakat blev omdrejningspunktet i sidste uge, fordi Kolding Kommune sendte et brev ud til private pasningsordninger i kommunen. I brevet stod der blandt andet: ’Da I ikke må benævnes som dagplejer, men privat pasningsordning, skal I ændre overskriften’.

 

Thilde Kjærgaard Lange lavede et Facebook-opslag, hvor hun skrev til Koldings borgmester, Jørgen Pedersen. Heri lagde hun vægt på, at kommunen ikke skal blande sig i, hvad der hænger i private hjem.

 

Borgmesteren fortalte til TV SYD:

- Jeg kan godt se, at det ser fuldstændig mærkeligt ud for borgerne, at vi bruger tid og krudt på det. Der er så mange andre vigtige ting at tage sig af. Det virker fuldstændig grotesk.

 

TV SYD kontaktede Børne- og undervisningsministeriet for at få en præcisering af deres egne regler, som tilsyneladende giver Thilde Kjærgaard Lange ret.

Ministeriet ønskede dog ikke i sidste uge at kommentere på TV SYDs henvendelse, men kom med et skriftligt svar til Kolding Kommune.

 

Ministeriet svarer, at det ikke generelt kan konkludes, om en sådan plakat med ordet ’dagplejer’ må hænge i privat pasningsordninger.

 

Thilde Kjærgaard Lange er klar til at lægge sag an mod Kolding Kommune og afventer i øjeblikket svar fra ministeriet.

Se mere
Mest sete på tvsyd.dk