Politi: 16 voldssager er for lidt til video-overvågning

Med en ny analyse som baggrund afviser Sydøstjyllands Politi, at der er politifagligt belæg for at sætte video-overvågning op i de to gader med flest værtshuse i Kolding.

Kolding Kommune foreslog videoovervågning i to gader efter en episode den 5. marts i år, hvor en 39-årig mand blev udsat for vold i nattelivet i Kolding midtby. På den baggrund har Sydøstjyllands Politi lavet analysen af kriminalitetsforholdene i Låsbygade og Jernbanegade i Kolding, der er byens hovedværtshusgader.

- I forbindelse med analysen har vi gennemgået eventuelle anmeldelser om blandt andet drab, vold, røveri og salg af narkotika begået i de to gader. Det har vi sammenholdt med en overordnet vurdering af vores politimæssige indsats i nattelivet i Kolding midtby, siger politidirektør Jørgen Abrahamsen fra Sydøstjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Gennemgangen af anmeldelserne fører til, at politiet vurderer,  at kriminalitetens omfang og karakter i området ikke kan begrunde, at der sættes tv-overvågning op, og på baggrund af undersøgelserne har det heller ikke været muligt at udpege eventuelle kortere strækninger på de to gader, hvor der kunne være særligt tungtvejende grunde til at opsætte tv-overvågning.

I 2016 er der på Jernbanegade anmeldt 14 voldssager, hvoraf et forhold er begået af en ekskæreste og et forhold, hvor gerningsmanden ifølge anmelder var dørmand, mens der i 2016 på Låsbygade er der anmeldt to voldssager, hvoraf det ene forhold er begået i en gyde ved et værtshus.

- Det er vores opgave at vurdere, hvad der i konkrete situationer og områder er den rette politimæssige indsats. Derfor er det vigtigt for os, at der er åbenbare politimæssige fordele ved at vælge video-overvågning, og at det vil kunne bidrage til at øge trygheden og opklaringen af forbrydelser. På baggrund af den grundige kriminalitetsanalyse har det vist sig ikke at være tilfældet i Kolding midtby, fastslår  politidirektør Jørgen Abrahamsen.