Politibetjent hjælper skolepatrulje

På Øster Starup Skole har skolepatruljen fået en hjælpende hånd af den lokale landbetjent. Han får nemlig folk til at køre ordentligt.

Når skolerne går i gang efter sommerferien, er der altid ekstra biler på vejene. Og det gør det farligt for skolebørnene at cykle og gå til og fra skole.

Nu har Øster Starup Skole ved Egtved valgt at sætte ekstra fokus på sikkerheden for at undgå ulykker. Det betyder, at den sædvanlige skolepatrulje har fået en hjælpende hånd fra en af de lokale helte; nemlig landbetjenten Tommy Sørensen. To gange i løbet af de sidste to uger har skolen haft besøg af landbetjenten, som har sikret sig, at både børn og voksne opfører sig ordentligt i trafikken.

- Vi skal ud og se til skolerne og se om børnene færdes ordentligt på cykler og til fods på vej til og fra skole. Og så skal vi se om dem, der kører med deres forældre, er spændt fast i bilerne, siger landbetjent Tommy Sørensen til TV SYD.

Og selvom det kan være svært at se, om landbetjentens besøg på Øster Starup Skole overhovedet nytter noget, så har landbetjenten selv en klar fornemmelse af, at folk tænker sig om en ekstra gang, når de ser ham stå foran skolen.

- Jeg tror bestemt, at det hjælper, at jeg står derude. Jeg kan da godt se, at der er nogen, der bremser op og lige kører en tand længere hen og parkerer i en parkeringsbås i stedet for at standse lige ude foran indkørslen, siger landbetjenten til TV SYD.

På Øster Starup Skole har den fast skolepatrulje fået hjælp af den lokale landbetjent til at styre trafikken.
På Øster Starup Skole har den fast skolepatrulje fået hjælp af den lokale landbetjent til at styre trafikken.
Foto: Kim Gram

Øster Starup Skoles skoleinspektør er glad for den hjælpende hånd fra landbetjenten. For en politimand kan forklare tingene bedre, end han selv kan.

- De unge mennesker, som kommer på skolen, har stor respekt for politiet, og hvis Tommy siger, at de skal gøre noget, så hører de godt efter, siger skoleinspektør Jens Dall Hansen til TV SYD.