TV der bevæger dig

Politiet efterlyser flugtfanger i udlandet

Sydøstjyllands Politi har efterlyst de to mænd, som tirsdag flygtede fra arresten i Kolding, internationalt.

02:02

Jimmi Kristensen sad i varetægtsfængsel sigtet for narko-kriminalitet.

1 af 2

Politiet har nemlig en formodning om, at de kan være stukket af til udlandet.

Det fortæller vicepolitiinspektør Verner Pedersen onsdag formiddag til Ritzau.

- De er blevet efterlyst gennem Schengen-samarbejdet, og de vil også blive efterlyst via Interpol. Det betyder, at de ikke vil kunne rejse nogen steder med deres egen identitet uden at blive anholdt, fortæller Verner Pedersen.

26-årige Jimmy Kristensen og 48-årige Robert Price sad i fængsel i en sag om indsmugling af narkotika, da de tirsdag tilkaldte en fængselsbetjent til den celle, som de delte.

- Vagten tror, at en af dem skal på toilettet, men da han kommer ind i cellen, holder den ene en kniv for struben af ham, mens den anden tager hans alarm, fortæller Verner Pedersen.

Brugte vagtens nøgler

Robert Saint John Price er dømt for narko-krimalitet.

Fangerne benyttede derefter vagtens nøgler til at låse sig ud i friheden, og siden har politiet ikke set spor af dem. Man har dog fået flere henvendelser at gå efter.

- Vi har efterforsket de tip, vi har fået, i løbet af aftenen og natten, men det har ikke givet noget resultat endnu, fortæller Verner Pedersen.

Ud over de henvendelser, som politiet har fået udefra, har man også forsøgt at finde frem til flugtfangerne på en anden måde.

- Vi har selv dyrket noget op omkring mulige tilholdssteder, som vi har prøvet af for at se, om de skulle være der, fortæller Verner Pedersen.

Politiet ønsker fortsat henvendelser fra befolkningen, som eventuelt kan bidrage til at få fanget de udløbne fanger.

- Hvis man har oplysninger, som kan være interessante, også selv om man er i tvivl om, at det kan være interessant, så må man meget gerne ringe til os, siger Verner Pedersen.

Politiet vurderer ikke, at de undvegne mænd umiddelbart udgør en fare. Men man skal ikke selv forsøge at pågribe dem, hvis man skulle møde dem.

- Hvis man skulle se dem rent fysisk, så skal man ringe til os straks, gerne på 112, og så vil vi komme så hurtigt, som vi kan, og få anholdt dem, siger Verner Pedersen.

Politiet har følgende signalement af de undvegne:

Jimmy Christensen 26 år, aldersvarende udseende, 192 cm høj, kort mørkt hår, veltrænet udseende. Iført blå joggingbukser og mørk T-shirt.
Varetægtsfængslet for narkotikahandel.

Robert Price 48 år, britisk statsborger, alderssvarende udseende, 180 cm høj, almindelig til kraftig krop. Mørkt hår med grå stænk. Iført lyse cowboybukser og hvide kondisko.
Afsoner for narkotikakriminalitet.