TV der bevæger dig

Politiet: Hold øje med røvere på flugt i morgentimerne

Politiet opfordrer fredag morgen folk i området mellem Haderslev og Aabenraa til at holde øje med om to røvere forsøger at slippe væk i ly af myldretiden.

De røvede smykker blev fundet efterladt i den forulykkede flugtbil. Foto: "Thor Hedegaard, TV SYD"

Tidlig fredag morgen har politiet ikke konkrete nye spor af to rumænske røvere, der torsdag middag flygtede til fods fra deres forulykkede flugtbil syd for Haderslev efter en længere biljagt i høj fart. 

Læs også Voldsomt røveri mod guldsmed

De to flygtende er ikke set siden - og en mulighed er, at de har søgt tilflugt i et tomt sommerhus eller overnattet i det fri for så at forsøge at komme væk fra området fredag morgen i ly af den almindelige myldretrafik.

- Vi er meget interesserede i at høre fra alle, der ser noget mistænkeligt i området mellem Haderslev og Aabenraa, siger vagtchef Flemming Lau fra Sydøstjyllands Politi, fredag morgen til TV SYD.

Kort efter klokken 11 torsdag formiddag trængte tre mænd iført mørkt tøj ind i Lykkes Guld og Sølv, Jernbanegade 23 i Kolding og truede sig til smykker. De tre mænd gik straks løs med hammer og mukkert på forretningens montrer med smykker, som de skovlede til sig i medbragte poser.

De flygtede i  en mørk en ældre rumænsk registreret Ford Mondeo af ældre model, der kort efter røveriet blev spottet på motorvejen mod syd og forfulgt. 

Læs også Her bliver første røver fanget - to stadig på fri fod

 Bilen med gerningsmændene kørte under flugten galt på Tøndervej ved Marstrup syd for Haderslev, hvor en af røverne blev  anholdt, men de to andre løb fra stedet. Den anholdte er en 34-årig rumænsk mand. 

Et stort politiopbud med hunde blev straks sat ind  i eftersøgningen af de to sidste røvere sammen med en helikopter sættes ind i jagten. Det gav dog ikke resultat, inden mørket faldt på - og fredag morgen er de to røvere fortsat på fri fod.

De røvede smykker fra Lykkes Guld og Sølv i Kolding blev fundet efterladt i den forulykkede flugtbil.