Politiet: Rolig nat trods genåbning af diskoteker og natklubber

Diskoteker og andre restauranter med natbevilling kunne fra midnat slå dørene op igen efter næsten halvandet års nedlukning på grund af corona.

Natten til onsdag kunne natklubber og andre restauranter med natbevilling igen holde åbent til den lyse morgen efter halvandet år med forskellige grader af restriktioner på grund af corona.

Natklubberne har været lukket siden 11. marts 2020, mens caféer og barer har kunnet holde åbent siden 14. april med skiftende restriktioner, som indtil midnat var med seneste lukketid klokken 02.

De to lokale politikredse melder onsdag morgen om en rolig første nat og morgen med mulighed for åbne barer og diskoteker.

- Der var kort før klokken klokken 05 optræk til lidt uro i Kolding, men det gik i sig selv igen, da vi viste os på stedet, oplyser vagtchef Lars Grønlund, Sydøstjyllands Politi.

Generelt benyttede kun få restauranter i TV SYDs område sig af muligheden for at holde åben i nat.

Mange diskoteker og barer venter til torsdag aften med åbne igen.

- Vi forventer også, at nattelivet først for alvor udfolder sig igen til weekenden, siger vagtchef Lars Grønlund.

Flere corona-restriktioner forsvinder fra i dag

En række coronarestriktioner fjernes fra i dag.

Det gælder særligt kravet om coronapas, som ophæves for blandt andet serveringssteder, fitnesscentre, legelande og badelande, festivaler og liberale erhverv med nær fysisk kontakt som eksempelvis frisører

Coronapas er de næste 10 dage fortsat et krav på de diskoteker og natklubber, der nu atter må åbne - men det forsvinder den 10. september.