Politiet stopper efterforskningen af alvorlig altanulykke i Kolding

Der bliver ikke placeret noget strafansvar for den ulykke, der i juli måned kvæstede fem unge, der styrtede ned fra en altan.

Sydøstjyllands Politi har besluttet at standse efterforskningen af ulykken, fordi de vurderer, at der ikke er begået noget strafbart.

Ulykken skete den 25. juli ved 21-tiden på Dr. Frichs Vej i Kolding.

Her befandt flere unge mennesker sig på en altan, der pludselig styrtede sammen, hvorefter flere kom alvorligt til skade.

Politiets tekniske undersøgelser viser, at selvom altanen ikke var i forsvarlig stand, kan der ikke placeres et strafferetsligt ansvar.

Ifølge politiet skyldes det, at fejlene ved altanen var skjulte inde i selve altankonstruktionen og i husets facade.

Beslutningen om at stoppe sagen glæder ejendommens ejer Martin Kristensen.

- Det er da en lettelse, at jeg nu har fået eksperternes ord for, at jeg ikke kunne se, at der var noget galt med altanen. Men jeg er stadig ked af, at de unge skulle udsættes for det, siger Martin Kristensen.

Ingen klager fra kommunen

Heller ikke tidligere undersøgelser fra Kolding Kommune har på noget tidspunkt givet anledning til, at vedligeholdelsen af ejendommen har været mangelfuld, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Flere af de unge har efter ulykken kæmpet med mén. Værst gik det ud over en 19-årig mand, der pådrog sig et svært hovedtraume. 

Ikke krav om systematisk tilsyn med altaner

Årsagen til ulykken er også blevet analyseret af BUILD ved Aalborg Universitet. Her blev konklusionen, at det var nedbrudte udliggerjern, der var årsagen til at altanen kolapsede.

Her skriver de i rapporten, der er udarbejdet til Trafik- Bygge- og Boligstyrelsen, at der var synlig rust på udliggerjernene og revner i pudslag.

Noget som, ifølge rapporten, burde have givet anledning til en grundig undersøgelse.

Sydøstjyllands Politi oplyser, at de indvolverede i sagen er underrettet om afgørelsen, der kan påklages.