TV der bevæger dig

Politisk forargelse over lange køer

Også Folketingspolitikere undrer sig nu en del over, at trafikanterne tilsyneladende forskelsbehandles i forbindelse med det vejarbejde, der for tiden får trafikken til at gå fuldstændigt i stå på den sønderjyske motorvej.

02:21

I den sidste uges tid har trafikken på den sønderjyske motorvej sneglet sig af sted. Foto: ARKIV

1 af 2

- Jeg kan ikke acceptere, hvis min tid skulle være mindre værd, blot fordi jeg bor syd for Trekantomtrådet, siger socialdemokraten og medlem af Folketingets trafikudvalg, Kim Mortensen fra Esbjerg, i dag til TV SYD.

 - Det er muligt, at det koster lidt mere at gennemføre asfaltarbejdet om natten fremfor at arbejde i dagtimerne, men så er det sådan, det er. Jeg spilder også tiden, når jeg holder stille i en kø, mener Kim Mortensen.

Det er asfaltarbejdet på strækningen mellem Christiansfeld og Haderslev, der får trafikken til at gå i stå - længere nordpå mellem Skærup og Vejlefjordbroen er der også ved at blive lagt ny asfalt på motorvejen.

Men her er der ingen kø, fordi Vejdirektoratet har besluttet, at der her kun skal arbejdes om natten af hensyn til trafikanterne.
 
 TV SYD har i dag talt med Dansk Folkepartis Jørn Dohrmann og SF's Jesper Petersen. Begge bakker op om kritikken af Vejdirektoratet.

Også transportminister Hans Christian Schmidt er gået ind i sagen. Han vil nu have en redegørelse fra Vejdirektoratet.

For efter sommerferien begynder et vejarbejde længere nede i Sønderjylland. Det er - indtil videre - også planlagt til at foregå om dagen.