Prisvindende forfatter turnerer i området

Den prisvindende forfatter Einar Már Gudmundsson kommer til Kolding og Vejle for at snakke om sine værker.

En af Islands største forfattere, Einar Már Gudmundsson, turnerer i disse dage rundt i Trekantområdet. Forfatteren har vundet Nordisk Råds litteraturpris, Karen Blixen-medaljen og den prestigefyldte svenske Akademis Nordisk Pris. Den 24. januar 2017 blev Einar slået til Ridder af Dannebrog.

quote

Jeg har været i alle kroge af kongeriget. Provinserne er aldrig som man læser om dem i aviserne. Man får indtrykket af, at der aldrig sker noget. Men så tager man dertil og straks er virkeligheden helt anderledes

Einar Már Gudmundsson, forfatter

Der er flere gode muligheder for at møde forfatteren og få signeret en bog. I dag er han på Vejle Bibliotek, hvor han vil fortælle om sit forfatterskab til spidsede litteraturører, og i eftermiddag lægger han vejen forbi Arnold Busck i Vejle. 

Kan du ikke nå det i dag, er der en chance igen i morgen, hvor Gudmundsson kigger forbi Kolding Uddannelsescenter. 

Arrangementet i Kolding er sponsoreret af Litteratur6000, Skt. Nicolai Kirkes menighedsråd og Foreningen NORDEN. Sidstnævntes generalsekretær, Peter Jon Larsen, vil være til stede som ordstyrer i en samtale med Einar om samfund, værdipolitik og globale udfordringer. 

Einar Már Gudmundsson har senest skrevet romanen Hundedage om den danske opdagelsesrejsende Jørgen Jürgensen, der i 1809 gennemfører et statskup på i Island og får navnet Jörundar Hundedagekonge. 

Gudmundsson finder sin inspiration i virkeligheden. Og den er der masser af - også i de danske provinsbyer.

- Jeg har været i alle kroge af kongeriget. Provinserne er aldrig som man læser om dem i aviserne. Man får indtrykket af, at der aldrig sker noget. Men så tager man dertil, og straks er virkeligheden helt anderledes, siger Einar Már Gudmundsson til TV SYD.

Hvis du ikke har planer om at lægge vejen forbi Kolding eller Vejle, så kan du møde Einar Már Gudmundsson på TV SYD i aften kl. 19.30.