TV der bevæger dig

Privat børnehave skaber politisk uro

Stepping Friskoles ønske om at starte en privat børnehave i byen skaber splid mellem de to fløje i byrådet.

Stepping Friskole vil også til at passe mindre børn. Foto: Hans Lausten, TV SYD

Den borgerlige fløj mener, det kan være med til at fastholde liv og udvikling i landsbyen, mens formanden for Kolding Kommunes Børne- og Uddannelsesudvalg  socialdemokraten Christian Haugk mener,  det er en noget aggressiv adfærd, der skaber usikkerhed blandt beboerne i landsbyen.

Fronterne mellem de politikere der støtter det private initiativ og de politikere der mener, at kommunen i forvejen har et godt børnepasningstilbud i Stepping er tydelige, efter at friskolen nu også vil til at passe små børn mellem 0 og 6 år.

-Jeg har fuld forståelse for, at en privat skole hele tiden er på udkig efter nye forretningsområder og indtjening. Men jeg undrer mig over den forholdsvis aggressive adfærd, fra såvel skole som Venstre og Dansk Folkeparti, siger Christian Haugk.

Helt anderledes lyder det fra DFeren Kristina Jørgensen, næstformand i samme udvalg.

-Vi kan ikke lukke øjnene for det her. Det er gode ildsjæle, der vil gøre noget for lokalsamfundet og der er opbakning til at gøre det, siger Kristina Jørgensen til TV SYD.

Friskolen har søgt Kolding Kommune om at få lov til at drive et privat pasningstilbud, men fordi Kolding Kommune i forvejen driver en børneinstitution i Stepping, er udvalgsformanden ikke begejstret for initiativet.

-I dag kan vi konstatere, at både medarbejdere og forældre er utrygge og usikre på hvad der sker, og det kan jeg godt forstå. Særlig når en lokal institution med politisk opbakning forsøger at kvæle et velfungerende dagtilbud, siger Christian Haugk.

Kristina Jørgensen fra Dansk Folkeparti har lige nu kun ét forbehold. Det er, at friskolen ikke ønsker, at tage personalet fra den kommunale børnehave med sig.

Stepping Friskole åbnede i 2011 efter, at kommunen lukkede den lokale folkeskole.

Mest sete på tvsyd.dk