TV der bevæger dig

Privat hjemmehjælp vokser

Flere og flere vælger den kommunale hjemmehjælp fra. I Kolding er antallet af folk, der i stedet vælger privat hjemmehjælp steget 50 procent på på tre år.

06:31

Flere og flere vælger at benytte sig af tilbuddet om privat hjemmehjælp.

1 af 2

Skal det være offentligt eller privat? Det er det spørgsmål, som borgere med behov for hjemmehjælp skal tage stilling til.

Efter at fritvalgsordningen i 2003 blev indført, er flere og flere borgere hoppet på vognen med den private hjemmehjælp.

Flere end hver tredje modtager af hjemmehjælp i Kolding Kommune bruger en privat leverandør. For bare fire år galt det kun hver femte.

Hos Kære Pleje kan man mærke den stigende efterspørgsel. Det har betydet, at firmaet på bare et år har fordoblet medarbejderstaben fra 55 til 115 i dag.

Andre muligheder end kommunerne

En af forklaringerne på de private leverandøreres succes er, at de har mulighed for at sælge tillægsydelser til borgerne, som i forvejen får hjælp fra kommunen.

- Mange borgere henvender sig, fordi de kun får praktisk hjælp til for eksempel rengøring hver 14. dag. Derfor gør de sådan, at de den ene uge får hjælp af kommunen og den anden uge køber sig til rengøring privat, siger Mirela Tanovic, direktør for Kære Pleje i Kolding.

Mest sete på tvsyd.dk