Råb op når tyven slår til

Det er blevet sæson for lommetyve på gader og stræder - og på stranden.

Leder af lokalpolitiet i Kolding Kuno Jensen siger, at man især skal passe på, når man færdes i butikscentre, på banegårde og strøggader, hvor der færdes mange mennesker.

- Man skal lade være med at gå med sin pung i baglommen eller i en åben taske, siger Kuno Jensen.

I de seneste dage er der blevet begået 13 lommetyverier i Kolding.

Forsikringsoplysningen advarer specielt mod tyveri på stranden, der også betragtes som lommetyveri.

- Når solen skinner, og stranden er som et fluepapir, har tyven gode vilkår. Og mens du tager en dukkert, ser han måske sit snit til at stjæle din taske eller ting, du har efterladt på tæppet. Hvis du først opdager tyveriet, når du er kommet op af vandet, er det ikke alle dine ejendele, der bliver erstattet, oplyser Forsikringsoplysningen.

Undgå dyre ting

Hvis man tager dyre ting med på stranden, kan forsikringsselskabet afvise at betale erstatning, da det betragtes som groft uagtsomt.

Hvis man ser en tyv rode i ens ting på stranden, skal man råbe op.

- Hvis du har gjort noget aktivt for at stoppe hændelsen, så er både smykker og kontanter dækket, men kun op til en vis beløbsgrænse, der kan variere fra selskab til selskab. Alle andre genstande er dækket uden begrænsninger, men du skal være opmærksom på, at vurderingen om grov uagtsomhed stadig kan være aktuel, siger konsulent i Forsikringsoplysningen Tenna Westergaard.

Hun opfordrer til, at man bruger nabohjælp på stranden.
 
- Når du skal i vandet ? så aftal med "sidemanden" på stranden, at han holder øje med dine ting, mens du får en svalende dukkert, foreslår hun.

Det allerbedste råd, som Forsikringsoplysningen kan give, er, at du lader alle dine kostbare ejendele blive hjemme.

Syd- og Sønderjyllands Politi samt Sydøstjyllands Politi fik sidste år 10.800 anmeldelser om tyveri fra borger. Begrebet dækker ikke alene lommetyveri, men også tyveri fra for eksempel omklædningsrum og garderober.