Radikale byrådsmedlemmer kan ikke enes: Gruppeformand melder sig ud af partiet

I knap seks år har Jesper Elkjær siddet i Kolding Byråd som ene medlem for Radikale Venstre, men i december sidste år skiftede et venstremedlem til Radikale Venstre, og så var de to. Nu er samarbejdet er gået i hårdknude, og Jesper Elkjær bliver løsgænger.

Radikalt byrådsmedlem forlader sit parti på grund af samarbejdsvanskeligheder

Jesper Elkjær kom ind i Kolding Byråd for Radikale Venstre i 2014.

I alle årene frem til december 2019 sad han ene mand for partiet i byrådet, men så besluttede det mangeårige venstremedlem, Merete Due Paarup, at skifte sit venstremedlemskab ud med Radikale Venstre. Siden da har den været gal, mener Jesper Elkjær, der i nat meddelte sit bagland og Kolding Byråd, at han bliver løsgænger.

quote

Vi har simpelthen vidt forskellige tilgange til politik, så jeg har følt et stigende ubehag ved at være i den relation.

Jesper Elkjær, byrådsmedlem i Kolding Kommune

Ikke partiet, men personen

- Jeg forlader Radikale Venstre, fordi jeg ikke kan samarbejde med Merete Due Paarup, så enkelt er det, siger Jesper Elkjær til TV SYD og fortsætter:

- Det er ærgerligt, og min del af ansvaret er, at jeg ikke har kunnet lede samarbejdet som gruppeformand. Vi har simpelthen vidt forskellige tilgange til politik, så jeg har følt et stigende ubehag ved at være i den relation, siger han.

Han understreger, at det ikke er partiet, han går fra, men relationen til Merete Due Paarup og hendes måde at bedrive politik på.

Blandt andet undrer han sig over, at hun er gået uden om ham i vigtige politiske sager og har udtalt sig offentligt, når de har været uenige eller endnu ikke været afklarede om, hvordan sagerne har skullet tackles.

Det gælder blandt sagen om klapning af havbundsmateriale ved Trelde Næs fra udgravningen af Marina Syd, hvor Jesper Elkjær på baggrund af alle tekniske undersøgelser af miljøforholdene ingen betænkeligheder har ved at efterlade havbundsmaterialet som foreslået. Den udmelding er Merete Due Paarup gået stik imod.  Han forstår heller ikke, at Merete Due Paarups offentligt erklærer sin støtte til den kommende spidskandidat i Venstre, Eva Kjer Hansen, når han som grupperformand tidligere har erklæret sin støtte til SFs Villy Søvndal.

- Jeg undrer mig over, at hun går ud og erklærer sin støtte eller modstand til vigtige politiske sager, uden vi har afklaret internt, hvad vi gør, eller at hun lige frem undsiger mig, siger Jesper Elkjær.

Merete Due Paarup: - Vi arbejder vidt forskelligt

Merete Due Paarup beklager over for TV SYD, at Jesper Elkjær har trukket sig fra partiet.

quote

Jeg har holdt mig til det, vi er blevet enige om i Radikale Venstres bestyrelse. Her er der en sult og energi til at arbejde, men det er bare ikke modtaget af ham (Jesper Elkjær red.) så godt.

Merete Due Paarup, byrådsmedlem i Kolding Kommune for Radikale Venstre

- Jeg er oprigtigt meget ked af det. Jesper og jeg har holdt mange møder, hvor vi har forsøgt at nå til enighed og finde fælles fodslag og også erklæret over for hinanden, at vi skal bruge hinandens forskelligheder fremfor at bekæmpe dem, men vi arbejder vidt forskelligt, og det er altså ikke lykkedes at finde hinanden, siger hun tirsdag til TV SYD.

På spørgsmålet om samarbejdsvanskelighederne så mener Merete Due Paarup ikke, hun har handlet imod sit bagland eller Jesper Elkjær. Tværtimod.

- Jeg har holdt mig til det, vi er blevet enige om i Radikale Venstres bestyrelse. Her er der en sult og energi til at arbejde, men det er bare ikke modtaget af ham (Jesper Elkjær red.) så godt, mener Merete Due Paarup.

Ny lokalliste til valget 2021

Jesper Elkjær fortsætter som løsgænger i byrådet, og vil nu forsøge at lave en lokalliste til byrådsvalget i 2021.

- Jeg er slet ikke færdig med politik, og jeg fortrøstningsfuld og tror også, at projektet lykkes, selvom der venter et kæmpe arbejde forude. Jeg er lettet over at have taget beslutningen, siger han.