TV der bevæger dig

Rådyr fundet uden hoved

Et hovedløst rådyr blev mandag fundet i Kolding Skov tæt ved Skovløberhuset. Kolding Kommunes naturfagskonsulent Jørn Chemnitz vurderer, at dyret er dræbt af en løsgående hund.

Der kan være en løs hund på færde i Kolding Skov. Mandag blev der fundet et rådyr uden hoved, og derfor mener naturfagskonsulent fra Kolding Kommune, Jørn Chemnitz, at det er en god idé, hvis man holder sin egen hun i snor, når man går i skoven.

- Vi har store problemer med løsgående hunde i vores naturområder. Det virker desværre, som om folk ikke forstår, at hunden faktisk er et rovdyr med mange af sine naturlige instinkter intakt. Jeg oplever ofte selv jagthunde uden snor i vores bynære arealer, og jeg har flere gange oplevet dem i fuldt firspring efter rådyr og harer, mens ejeren forgæves har forsøgt at kalde hunden til sig, siger Jørn Chemnitz i en pressemeddelelse.

For en sikkerheds skyld har Jørn Chemnitz tager DNA-prøver fra kadaveret, som nu skal analyseres.

- Jeg er 98 pct. sikker på, at det er en løsgående hund og ikke en ulv, der har taget rålammet. En ulv ville typisk gå ind i bughulen og trække tarmene ud for at undgå forrådnelse. Ulven ville også æde lever, hjerte og lunger først, da de er meget energiholdige, og efterfølgende ville den tage noget af det gode kød fra køller og ryg. En hund har ikke den samme erfaring i at håndtere vildt, siger Jørn Chemnitz.