Rædselsuge for energiselskab og deres kunder

Energiselskabet Ewii sluttede lørdag aften en rædselsuge med masser af nedbrud i koncernens Trefor-net, der fordeler el, varme og internet, med en brand i transformatorstation ved Vejle.

Ewii-koncernen med hjemsted i Kolding og mange tusinde kunder i trekantområdet vil sent glemme den netop overståede uge 32.

Lørdag aften opstod der brand i en transformatorstation i Højen syd for Vejle - og det betød adskillige timer uden strøm for de tilsluttede kunder.

Onsdag, torsdag og fredag oplevede Ewii-kunderne i Middelfart, Fredericia, Vejle og Kolding bl.a. spændingsdyk i det overordnede elnet, lyskryds i stort tal ude af drift,  sammenbrud i fjernvarmeforsyning og internetforsyning via fibernettet.

Ewii har haft medarbejdere på døgnarbejde i alle områder med både udbedringer og besvarelse af henvendelser fra kunder.

En lang række kunder er meget afhængige af vedvarende og stabil adgang til fibernet og elnet.

- De fleste har taget det med godt humør, men der er bestemt kunder for hvem sådanne nedbrud udgør en kritisk begivenhed. Derfor vil vi også foretage en evaluering efterfølgende. Vi er nødt til at lære af disse situationer – også selv om de virker meget usandsynlige, siger Ewiis adm. direktør Lars Bonderup Bjørn i en undskyldende pressemeddelelse.