Rasteplads har succes med betalingstoilet

Hylkedal Vest ved Kolding er en af de to rastepladser i Danmark, hvor der er indført betalingstoiletter. Det har været en succes.

Transportministeriet gav for et år siden lov til at indføre betalingstoiletter på rastepladserne ved motorveje efter tysk model. På rastepladsen Hylkedal Vest har indehaveren, Robert Følbæk, investeret to millioner i betalingstoiletter.

- Der er selvfølgelig nogen, som er imod af princip. Men ellers synes jeg, at de fleste har taget godt imod, siger Robert Følbæk til TV SYD.

Det koster fem kroner for voksne at gå på toilettet på Hylkedal Vest. Men så får man en værdikupon på det halve, som kan bruges i kiosken.

- Børn er gratis, så en familie med to voksne og to børn kan gå på toilettet for 10 kroner, fortæller Robert Følbæk til TV SYD.

Investeringen på to millioner kroner er givet godt ud. Og indtægterne fra betalingen bruges til at sikre, at toiletterne er rene og pæne. Plus at der er nok af dem, så der ikke opstår lange køer på de travle dage. 

- Vores kunder har taget betalingssystemet til sig, og vi modtager stort set kun positiv respons. Selvom der er en enkelt eller to, som vælger at køre videre, fordi det ikke er gratis.

Kun Hylkedal Vest og Petersminde tæt på Aarhus har indført betalingstoiletter. Men flere rastepladser overvejer at følge trop. 

Kunderne har taget pænt imod betalingstoiletterne på Hylkedal Vest
Kunderne har taget pænt imod betalingstoiletterne på Hylkedal Vest
Foto: Kasper Larsen, TV SYD