TV der bevæger dig

Rastepladsejer: Betaling kan mindske toiletsvineri

Ejeren af Hylkedal Vest rasteplads er træt af, at toiletterne på hans rasteplads ofte er møgbeskidte. Han mener, at betaling kan sætte en stopper for det.

Det her er ikke et sjældent syn for Hylkedal Vests forpagter. Foto: Robert Følbæk

Forpagteren på Hylkedal Vest tror, at betaling kan mindske den her form for svineri på rastepladsens toiletter. Foto: Robert Følbak

1 af 2

Det er ikke altid, man møder et pænt og lækkert toilet, når man holder ind på en rasteplads ved motorvejen for at lade vandet. På rastepladsen Hylkedal Vest ved Kolding indrømmer ejeren da også, at han har svært ved at holde toiletterne rene. Han har mange gange oplevet at toiletterne er blevet efterladt rigtig ulækre efter et toiletbesøg. Hverken urin eller afføring er et sjældent syn for forpagteren.

- Det nærmer sig jo hærværk. Eller det er hærværk i min verden. Men det er desværre ikke kun noget, vi ser en gang imellem, siger ejer Robert Følbæk til TV SYD.

Igennem flere år har han ønsket sig, at han må lave betalingstoiletter på hans rasteplads. Og nu ser det ud til at lykkes. I hvert fald har transportminister Hans Christian Schmidt (V) besluttet at tillade betalingstoiletter. Og det er Robert Følbæk glad for.

- Problemet er at vi oplever at folks forventingerer steget i løbet af de sidste år. Vi har svært ved at håndtere de pludselig opståede uheld som sker. Og det vil vi bedre kunne løse, hvis vi får en skilling for det, siger Robert Følbæk til TV SYD.

Robert Følbæk vil ansætte en ekstra medarbejder, for de penge han kan få ind via toiletterne. Den medarbejder skal sættes af til kun at sørge for toiletterne. På den måde tror han, at han kan holde toiletterne pæne.