Rederiets opgave at få Hekla fri

Her til morgen ligger det hollandske containerskib Hekla stadig på grund i Kolding Fjord. Og der kan det sagtens blive liggende en rum tid endnu.

Containerskibet Hekla står her til morgen stadig på grund i Kolding Fjord. Skibet gik på grund tirsdag aften.

- Lige nu afventer vi situationen, men skibet står, hvor det står, og der kan det godt stå længe endnu, siger vagtholdsleder ved Forsvarets Operationscenter onsdag morgen til TV SYD.

- Vores opgave nu er at sørge for, at der ikke sker en lækage fra skibet og at skibet ikke er til fare for trafikken i området, og det vurderer vi ikke, at det er for nuværende, siger vagtholdslederen om situationen.

- Det er rederiets opgave at få skibet fri nu. Næste skridt er, at rederiet skal komme op med en bjergningsplan for fartøjet, og den skal vi så godkende siger vagtholdslederen til TV SYD.

Hekla sejler for det hollandske rederi Royal Wagenborg.

Han forklarer, at rederiet har flere muligheder for at forsøge at få fartøjet fri. Fx kan man fjerne tung last fra fartøjet, så det ikke stikker så dybt i vandet, og derefter afvente højvande.

Ifølge DMIs tidevandstabel er der højvande onsdag morgen i Kolding Fjord.  Ifølge DMIs vandstandsprognoser vil vandstanden falde i løbet af de næste timer, og næste højvande er i aften ved 19.00 tiden.