Regn lukker fodboldbaner indtil april

Regnvejr er skyld i, at de fleste fodboldbaner i Kolding er lukket resten af sæsonen. Det betyder aflysninger af træninger og kampe, fordi der er kamp om kunstgræsbanerne.

Regnvejr har givet problemer for fodboldspillere over hele landet.

I Kolding betyder det helt konkret, at alle fodboldbaner er lukket resten af sæsonen.

- Det ser rigtig skidt ud. Jeg har aldrig været med til noget lignende, siger Hans Iver Lindorff, kampfordeler, Kolding Boldklub.

Græsbanerne kan ikke tåle, at der bliver spillet på dem, og det gør, at det opstår kamp om kunstgræsbanerne.

For U13-træner Christian Mikkelsen har det den konsekvens, at mange af hans kampe og træninger bliver aflyst.

 - Det er mega frustrerende, at vi ikke kan afvikle vores kampe til tiden. Det betyder, at vi er nødt til at flytte kampene, når der ikke er plads, og så bliver programmet presset, siger Chistian Mikkelsen, U13 træner, Kolding Boldklub.

I Kolding Kommune er der 5000 fodboldspillere, og nogle af turnerninger slutter først til december. Det giver et stort pres på de tre kunstgræsbaner, der er i Kolding By. 

Stor efterspørgsel på flere kunstgræsbaner

Den 24. oktober holder Kolding Idrætsråd møde om de ekstraordinært våde baner. Hans Iver Lindorff fortæller, at han vil gå i dialog, for at finde penge til flere kunstgræsbaner i Kolding. 

- Vi må se efter om, vi kan lave nogle tiltag med de andre klubber, så vi kan få en financiering op at stå – i samarbejde med alle de andre. Banen skal være central og ligge et sted, hvor hele Kolding kan bruge den.

Fodboldklubberne og Kolding Kommune er igang med finde ud af, hvor der kan laves flere kunststofbaner. Men de kom ikke med på næste års budget. En kunstgræsbane koster 3-5 millioner kroner. 

- Vi vil gerne have flere kunstgræsbaner i Kolding, og det er det arbejde, vi har sat i gang med klubberne, hvor de sammen skal finde ud af at priroriterer, siger Tanya Løwenstein, formand Fritid- og Idrætsudvalg, Kolding Kommune. 

Tanya Løwenstein fortæller, at det vil være en ren "win-win" med flere kunstgræsbaner, fordi det også vil frigøre mere plads i hallerne. 

Christian Mikkelsen håber, at der snart kommer flere kunstgræsbaner. 

- Det er jo for at få de unge ud og røre sig frem for at sidde hjemme på værelset og game og spise popcorn. Det er ekstremt vigtigt at komme ud og løbe hvalpefedtet af. Så derfor ville det jo være fantastisk, hvis vi havde fri adgang.